Головне

"Шахтар" повернув Кубок УЄФА

13.04.2010 18:57 432 0

Футбольний клуб "Шахтар" у німецькому Гамбурзі повернув сріблясту чашу - Кубок УЄФА.

Ця церемонія відбулася на рибному ринку, який, щоправда, не використовується зараз за призначенням. Звичайно, скоро "Шахтар" складе повноваження чинного власника трофею. Але назавжди збереже за собою титул володаря Кубка УЄФА.

Слово надали Мірчі Луческу. Він сказав наступне:

"Фінал в Туреччині я ніколи не забуду. Саме такі моменти допомагають нам вірити в себе, свої сили і примушують рухатися вперед. Ми заслужили перемогу. І ці почуття хотілося б переживати знову і знову", - цитує наставника прес-служба його клубу.

Жадсон нагадав про те, наскільки важливою була перемога в півфіналі над київським "Динамо", і про те, яким сюрпризом для всіх став виграш "Шахтаря" в Стамбулі в матчі проти "Вердера". Жадсон скромно ухилився від теми, що саме він був героєм того пам'ятного вечора, сказавши, що заслуга може бути тільки командна.

Генеральний директор гірників Сергій Палкін згадував про те, як Донецьк зустрічав своїх улюбленців з Кубком УЄФА. І пообіцяв, що клуб зробить все, щоб ще доставити своїм фанатам таку радість.

Коли були сказані всі належні слова і зроблені протокольні фотографії, спілкування перейшло в кулуари, якщо таке визначення підходить до рибного ринку. Мішель Платіні довго розмовляв з Мірчею Луческу. Потім спілкувався з Любошом Міхел, у якого президент УЄФА поцікавився, як той дивиться на систему роботи на матчі бригадою з 6 суддів, випробувану в матчах Ліги Європи.

А Кубок УЄФА залишився стояти на сцені. Тепер на нього чекає турне по Гамбургу. 12 травня стане відомо ім'я нового володаря.

Коментарі ()