Головне

Алієв став громадянином Росії

08.04.2010 11:17 876 0
Алієв став громадянином Росії

Півзахисник московського "Локомотива" і збірної України Олександр Алієв отримав громадянство Російської Федерації і більше не значиться легіонером у своєму клубі.

Про це "Спорт-Экспресс в Украине" розповів президент "залізничників" Ніколай Наумов.

"У Конституції Росії є стаття 6 "Про закон громадянства", в якій ідеться: "грамадянин РФ, що має також інше громадянство, розглядається РФ тільки як громадянин Російської Федерації". Пункт 2 цієї ж статті: "Отримання громадянином РФ іншого громадянства не спричиняє припинення громадянства РФ".

Іншими словами, якщо Алієв був громадянином Росії, наша країна буде розглядати його своїм громадянином, навіть якщо в нього три паспорти, - сказав Наумов.

"Міграційна федеральна служба Росії надала підтвердження: Сашко є громадянином Росії, тому що народився в Хабаровську й батьки його росіяни. Цей документ спрямований у РФС, який, у свою чергу, зареєстрував футболіста відповідним чином".

Також Наумов заявив, що Алієв зможе і надалі виступати за збірну України.

"Тим часом футбольні закони не дозволяють Алієву виступати ні за яку іншу збірну, крім України, тому що він заграний за цю команду. Вважаю, рішення, грати хлопцеві за Україну чи ні, повинні ухвалювати не політики, а тренери.

"Локомотив", у свою чергу, обіцяє сприяти тому, щоб пан Алієв вчасно приїжджав на збори своєї національної команди", - резюмував президент "Локомотива".

Зазначимо, що Конституція України забороняє подвійне громадянство для громадян країни.

Коментарі ()