Головне

Яролавський хоче знати бюджет збірної України

07.04.2010 12:21 689 0

Власник харківського "Металіста" Олекандр Ярославський переймається бюджетом національної збірної України напередодні старту синьо-жовтих у товариських матчах.

У своєму листі до президента Федерації футболу України Григорія Суркіса Ярославський звернувся з проханням оприлюднити бюджет національної команди

"До перших товариських матчів національної збірної України, які пройдуть у рамках підготовки до чемпіонату Європи з футболу 2012 року, залишилося трохи більше місяця. По ідеї, до цього моменту часу головна команда країни повинна перебувати в повній бойовій готовності - і організаційно, і фінансово.

Однак сьогодні спостерігається зовсім протилежна ситуація. З одного боку, у розвиток інфраструктури, необхідної для проведення Євро-2012, вкладаються колосальні гроші ($15 млрд., заплановані в цільовій Державній програмі). А, з іншого боку, у національної збірної, яка буде захищати честь країни, взагалі відсутній прозорий і зрозумілий бюджет, дотепер офіційно не сформований тренерський штаб, не підписаний контракт із головним тренером", - ідеться в листі Ярославського орилюдненому на сайті "Металіста".

Також Ярославський заявив, що він готовий фінансувати національну команду, але за умови прозорого бюджету.

"Якщо ми хочемо, щоб збірна України виконала поставлене перед нею завдання й в 2012 році виграла Чемпіонат Європи, фінансувати її потрібно відповідно. Тому особисто я готовий взяти на себе частину витрат по фінансуванню підготовки збірної. Не сумніваюся, що свою частку в спільну справу внесуть і мої колеги, власники інших клубів. Але тільки в тому випадку, якщо ФФУ забезпечить прозорий і підконтрольний процес витрати цих коштів", - Ярославський.

Коментарі ()