Головне

Вiрт: У Донецьк мене продали за 40 тисяч доларiв

06.04.2010 13:25 284 0

Голкіпер "Шахтаря" Юрій Вірт сподівається продовжити контракт з донецьким клубом, попри те, що він уже давно не грав.

Про це воротар, якому за місяць  виповниться 36 років, розповів в інтерв'ю газеті "Експрес".

"Так, я вже "старенький", - смiється Вірт.

"Хоча в нашому чемпiонатi є i старшi голкiпери. Примiром, Iгор Шуховцев - йому 38, Сашко Горяїнов, Сергiй Долганський - мої ровесники. Сили ще є. До кiнця сезону точно буду в "Шахтарi", а далi побачу... Мiрча Луческу менi довiряє, тож, мабуть, продовжу контракт", - вважає Юрій.

Також Вірт розповів, як свого часу він переїхав зі Львова у Донецьк.

"Два роки я вiдiграв за ФК "Львiв" i готувався перейти у "Ворсклу". Пiдготував уже всi документи, спакував валiзи, аж раптом дзвiнок. Телефонував вiце-президент донецького "Металурга" Олександр Косевич. Зробив конкретну пропозицiю. Я пристав на неї, тож готовi для Полтави документи надiслав до Донецька.

ФК "Львiв" отримав за мене 40 тисяч доларiв. Це була хороша цiна! У 1997 роцi так футболiсти i вартували. Тим паче, що я був гравцем першої лiги без iменi. Примiром, наш форвард Олег Гарас перейшов у московський "Локомотив" за 100 з гаком тисяч доларiв. Це була величезна сума, але ж i Олег тодi був зiркою, забивав у кожному матчi.

У Донецьку я вiдчув себе людиною. З'явилися бiльш-менш пристойнi грошi... Так тривало два роки, а потiм почались проблеми. Останнi пiвроку в "Металурзi" я набiдувався. Грошей не було взагалi. Позичав, а коли десь щось капало, одразу вiддавав борги. Це був найважчий iз фiнансового боку перiод моєї кар'єри.

Потім Анатолiй Бишовець запросив мене у "Шахтар". З першого ж матчу я став основним голкiпером гiрникiв. Постiйно виходив на поле. Зарплата, премiальнi -- все як годиться. Завдяки стабiльнiй i успiшнiй грi за "Шахтар" потрапив у збiрну України, за яку зiграв двi офiцiйнi гри i не пропустив жодного гола", - згадує Вірт.

Проте після цього Юрій важко захворів.

"Я важко захворiв. У Донецьку пiдхопив туберкульоз. Чотири мiсяцi лiкувався, а коли вiдновився, у командi вже був Невiо Скала. Команда боролась за чемпiонство, їй було не до мене. Тому я повернувся у "Металург", який уже знайшов серйозного спонсора. Там я заробляв навiть бiльше, нiж у "Шахтарi", - каже кіпер.

Також Юрій розповів, що нiколи не ховався вiд тренерiв з цигаркою.

"Я курив упродовж всiєї футбольної кар'єри. Ранiше, до хвороби,  був затятим курцем. Потiм висмалював одну-двi цигарки за день. I от чотири мiсяцi тому кинув курити остаточно. Вiдчув себе iншою людиною! Тiльки не розумiю, чому цього  не зробив ранiше?", - дивується Вірт.

Коментарі ()