Головне

Павлов: Я й сам не вірив

03.04.2010 21:16 307 0
Головний тренер "Ворскли" Микола Павлов не вірив, що його команда здатна перемогти "Іллічівець" з крупним рахунком.

Про це наставник полтавчан заявив на післяматчевій прес-конференції.

"Що, не вірили, так? Я й сам не вірив. Сьогодні такий день, що неможливо було грати без душі, без серця. І ми з хлопцями домовилися: все може бути в футболі - невдачі, поразки - але головне, щоб сьогодні напередодні цих свят на ніхто не міг сказати нам ні слова докору", - наводить слова тренера сайт "Ворскли".

"У нас могло щось не виходити, надто поле таке ... У нас такі форс-мажорні обставини були - шість гравців основного складу перебували поза командою! Але хлопці зробили маленький подвиг, подарувавши перемогу з великим рахунком і хорошою грою", - додав тренер полтавчан.

За словами Павлова, якщо Громов буде виходити на заміну і віддавати такі передачі, то ми продовжимо грати за схемою 4-4-2.

Наставник також пояснив, як йому вдалося висидіти перший тайм на лавці запасних.

"Я ж сказав, що не буду вставати. Я хотів кричати хлопцям, але боковий рефері сказав: а раптом арбітр подумає, що йому? Вони ж можуть не розібратися, відразу підійти і дати жовту картку. А я пообіцяв, що мене вилучати не будуть. І я постараюся стримати слово", - сказав Павлов.

"Мені ж не тільки перед президентом - перед дітьми своїми соромно: у моєму-то віці бігати, як хлопчисько. Але, ви знаєте, я люблю психологію і педагогіку. Є такий педагог - Сухомлинський - його вислови я часто використовую в житті і виховую молодих хлопців. У нього є такий вислів: якщо хочеш погубити людину - дозволь йому робити все, що він хоче.

Так ось я, щоб не погубити цих суддів, намагаюся їм підказати, що так робити не можна. Я просто не хочу їх нищити. Але вони цього не розуміють. Який тоді сенс це продовжувати? Я просто більше не буду так робити", - розповів тренер.

Павлов також оцінив гру Ярмаша на лівому фланзі.

"Я думаю, Цуррі треба буде замислитися. Я сьогодні Гриші кажу: це, напевно, твій найкрасивіший гол у кар'єрі? А він: "Так я взагалі і не забиваю". Ну як же: на Кубок "Зірці" - раз, "Динамо" - два, і сьогодні - третій. Почин він зробив хороший. Дай Бог, щоб він його продовжив.

Але головне для гравця оборони - не пропускати, не створювати моментів біля своїх воріт. А забивають нехай Янузі, Вася Сачко - вони цього заслужили сьогодні і для перемоги зробили дуже багато".

"Якби у нас після Кривого Рогу було б ще два очки - вже б святкували завершення сезону", - наголосив тренер.

Коментарі ()