Головне

Єзерський: Вражає, скільки всього знає Луческу

03.04.2010 11:51 407 0

Наставник "Шахтаря" Мірча Луческу - дуже розумний тренер, який вміє розкривати і розвивати гравців.

Таку думку висловив екс-гравець "гірників", а нині луганської "Зорі" Володимир Єзерський, інформує "Луганский футбол".

"Що мене найбільше вразило, так це величезна кількість інформації про чемпіонат України, якою володіє Луческу! Він дивиться величезну кількість матчів нашого чемпіонату і чемпіонатів європейських країн. Він знає сильні і слабкі сторони кожної української команди і практично кожного її гравця.

У Луческу свій підхід до побудови гри, свої принципи, свої, скажімо так, автоматизми, фірмові комбінації. І коли новий футболіст приходить у команду, він вимагає часу, щоб зрозуміти це все і вникнути.

Але його вміння підготувати до конкретного суперника - просто вражаюче! На теоретичних заняттях Луческу розкладає гравцям по поличках всю необхідну інформацію. Ми досконально знали, як грає команда суперника в цілому і кожен окремо взятий її гравець.

Також ми знали, як хто проти кого повинен зіграти на своїй ділянці поля і як повинна в тій чи іншій ситуації діяти наша команда.

Наприклад, правий захисник завжди отримував вичерпну інформацію про атакуючого гравця лівого флангу суперника: його улюблені дії, в який бік обігрує, як вважає за краще зміщуватися по полю, які передачі і куди в основному віддає, його навички гри головою, дриблінг і так далі.

Ну і звичайно не можна не сказати про тренувальний процес Луческу. Він дуже цікавий. Позначається величезний досвід тренерської роботи на найвищому рівні. Луческу - дійсно дуже розумний тренер, який вміє ставити гру команді, який вміє розкривати і розвивати гравців", - вважає Володимир Єзерський.

Коментарі ()