Головне

"Динамо" перемогло "Зорю". І знову скандал? ВІДЕО

03.04.2010 16:52 946 0
"Динамо" перемогло "Зорю". І знову скандал? ВІДЕО

Київські динамівці не змогли перемогти луганську "Зорю" - команду, клас якої явно на порядок нижче за чемпіонів, - без чергового суддівського ляпу.

Після неяскравого і просто невдалого першого тайму, у якому варто згадати лише витягнутий Шустом з дев'ятки удар головою Михалика, на перебіг подій на полі сильно вплинула суддівська бригада.

Практично одразу після свистка на другу 45-хвилинку боковий рефері не підняв прапорець при першому взятті воріт господарів. Повтор показав, що Ярмоленко перебував за спиною останнього захисника при передачі від Єрьоменка.

Другий епізод, який безсумнівно викличе багато емоцій у вболівальників, - це удар ліктем Мілевського в обличчя Ігоря Чайковського. Звісно, Артем бив суперника у боротьбі, але чи не варта така гра хоча б попередження - питання, яким швидше за все, знову займатимуться кілька комісій.

"Зоря" ж зі свого боку хоч і виглядала на рівних з киянами у першій половині гри, у другій могла грати тільки тоді, коли це дозволяли гості. Попри активну гру Лазаровича, Шевчука, Сілюка, Джихані та Семененка реальних голевих моментів господарі так і не створили. А якби не Єзерський, то могли би пропустити ще на 25 хвилині.

У чемпіонів варто виділити зв'язку Гіоане (вийшов на заміну після першої половини) - Єрьоменко - Ярмоленко, яка і стала організатором обох голів. Не завадить відмітити, що повністю випав з гри Шевченко, стандарти якого також були не найкращими.

Чому Олександр Дердо прийняв саме такі рішення, адже "Динамо" у другому таймі своєю грою і так не залишило жодного шансу суперникам? Перестрахувався чи просто помилився?

Звісно, можна пригадати, що суддів на матчі призначає комітет арбітрів, який безпосередньо підпорядковується ФФУ і там же отримує зарплату. Невже справді існує прямий зв'язок "президент ФФУ - комітет арбітрів - суддя - Динамо"? Чи не варто Григорію Суркісу, щоб уникнути подібних припущень в ЗМІ, віддати суддівство колективній рівновіддаленій структурі? Просто, щоб не було спокуси "перестрахуватися".

"Зоря" - "Динамо" - 0:2 (0:0)

Голи: 0:1 - Ярмоленко (47), 0:2 - Ярмоленко (67)

"Зоря": Шуст, Ковальов, Єзерський, Каменюка, Чайковський, Силюк (Джихані, 54), Скоба (Мілько, 62), Білий, Шевчук, Лазарович, Картушов (Картушов, 80).

"Динамо": Шовковський, Даніло Сілва, Вукоєвич, Шевченко, Ярмоленко, Мілевський, Єрьоменко (Зозуля, 85), Михалик (Гіоане, 46), Юссуф, Несмачний (Бетао, 76), Алмейда.

Попередження: Ярмоленко (52)

Коментарі ()