Головне

Бразильський бізнесмен купив собі місце в основі молдовського клубу, щоб грати в єврокубках

03.04.2010 11:34 315 0

36-річний бразильський бізнесмен Вальдесі Еустакіо Пессоа стане першим у світі футбольним туристом, який зіграє в єврокубковому турнірі під егідою УЄФА за гроші.

Бразилець став переможцем основного етапу конкурсу "Стань зіркою футбольної в одну мить!", який проводиться молдавським футбольним клубом "Олімпія" та інтернет-телебаченням www.SPORTS.md., повідомляє moldova.sports.md

За право зіграти в єврокубках в основному складі "Олімпії" Еустакіо заплатить 300 тисяч євро - це на 50 тисяч більше, ніж запропонував його найближчий конкурент.

Незабаром його чекає проходження кількох формальних процедур, що включають ретельний медогляд, а також отримання дозволу на роботу в Молдові.

Нагадаємо, що в грудні минулого року молдовський клуб відкрив новий напрям у футболі - футбольний туризм. З грудня 2009 по березень 2010 року на офіційному сайті клубу www.fcolimpia.md проводився конкурс серед любителів футболу, за умовами якого переможець приймався в команду "Олімпія" і разом з нею міг взяти участь в матчах Ліги Європи або Ліги чемпіонів (у основному складі).

Брати участь у конкурсі міг будь-який здоровий, дієздатний чоловік у віці від 18 до 60 років, який запропонував би клубу максимальну суму грошей за право зіграти в єврокубках.

Варто відзначити, що молдовський клуб має високі шанси на потрапляння в єврокубки влітку. Для цього команді необхідно або завершити національний чемпіонат у четвірці найсильніших, або вийти у фінал Кубку Молдови.

"Наші шанси на єврокубки досить високі. Зараз "Олімпія" відстає від 4-го місця всього на 1 очко, а в Кубку Молдови дійшла вже до півфіналу. Для того, щоб виконати взяті на себе зобов'язання, нам залишилося зробити всього один крок", - говорить віце-президент "Олімпії" Сергій Кисельов.

Коментарі ()