Головне

Шовковський: Усі хочуть тебе посунути, зайняти твоє місце

02.04.2010 14:52 321 0

Воротар має постійно самовдосконалюватися, щоб грати на високому рівні.

Так вважає голкіпер київського "Динамо" Олександр Шовковський.

"Чим більших успіхів досягаєш, тим важче йти далі. Усі хочуть тебе посунути, зайняти твоє місце, бути не поруч із тобою, а попереду. Маєш докладати ще більше зусиль для розвитку свого успіху, шукати нові шляхи для самовдосконалення", - розповів Олександр в інтерв'ю журналу "Країна".

Крім того, воротар запевнив, що не планує завершувати кар'єру в збірній України. 

"Нічого такого не планую. Принаймні до зустрічі з Маркевичем".

На запитання: "Чимало розмов про зміну правил гри у футболі. Одна із пропозицій - збільшити розміри воріт", Олександр відповів:

"Нехай придумають новий вид спорту, де гратимуть без офсайдів на величезні ворота. Вважаю, футбол за нинішніми правилами є цікавою та видовищною грою. Вдосконалювати його можна лише в тому напрямку, щоб було більше справедливості на полі".

Крім того, воротар оцінив нові м'ячі, які під час руху змінюють траєкторію.

"До цього звикнути достатньо важко. Свіжий приклад - гол армійця Хонди у ворота "Севільї". Упевнений, що в цьому епізоді м'яч "пірнув" перед Палопом, не залишивши воротареві шансів. Це додає видовищності грі. Але людям, які захищають ворота, краще від цього не стає. На мою думку, неправильно, коли лише непередбачувана траєкторія польоту м'яча може вирішити долю поєдинку", - вважає голкіпер.

Коментарі ()