Головне

"Ворскла" викрила Даньковського у фальсифікації статусу арбітра ФІФА

26.03.2010 07:34 586 0

Президент ФК "Ворскла" Олег Бабаєв підозрює комітет арбітрів Федерації футболу України у фальсифікації документів судді Сергія Даньковського.

Про це ідеться в листі Бабаєва до президента Прем`єр-Ліги Віталія Данілова, який оприлюднений на сайті полтавського клубу.

Бабаєв заявляє, що йому став відомий факт незаконного отримання статусу арбітра ФІФА суддею Даньковським.

"Мені стало відомо, що в 2009 році С.Даньковський незаконним чином, тобто всупереч існуючим директивам ФІФА, одержав статус арбітра ФІФА. Проаналізувавши нехитрий шлях рефері Даньковського, легко приходимо висновку, що він одержав статус арбітра ФІФА, порушивши прямі норми Положення ФІФА про реєстрацію рефері (Regulations governing the registration of international referees, assistant referees, futsal referees and beach soccer referees on Fіfа's lists), а саме:

1. Даньковский став арбітром ФІФА, відсудивши лише п'ять матчів Прем'єр-ліги. До призначення арбітром ФІФА його стаж роботи на матчах вищого дивізіону країни становив п'ять місяців замість мінімальних двадцяти чотирьох (пп. 5 і 10 ст. 4 Положення).

2. Будучи внесеним у список арбітрів ФІФА всупереч правилам, Даньковський навіть не поїхав здавати нормативи на відповідні збори, мотивувавши свою відмову "травмою".

3. Незаконно одержавши статус арбітра ФІФА в перший раз,Даньковський у жовтні 2009 року не здав нормативи ФІФА з фізичної підготовки, але однаково був повторно включений Комітетом арбітрів ФФУ в списки суддів міжнародної категорії на наступний 2010 рік (п. 7 ст. 4 Положення). Це при тому, що в 2006 році за неякісне й упереджене суддівство він взагалі був відсторонений від обслуговування матчів першої ліги рішенням Центральної ради ПФЛ."

Коментарі ()