Головне

Орєхов: Всіма методами буду захищати свою честь і гідність

23.03.2010 12:17 738 0
Український арбітр ФІФА Олег Орєхов, якого контрольно-дисциплінарний комітет УЄФА довічно відсторонив від футболу, не визнає себе винним.

Про це суддя заявив у коментарі газеті "Блик".

"Спочатку мені на засіданні в офісі УЄФА оголосили усний "вирок" - відсторонення від суддівства. Інформація про моє довічне відлучення від футболу з'явилася на сайті УЄФА набагато раніше, ніж я отримав на руки офіційне рішення", - сказав рефері.

"Там вже була змінена кінцівка, і мова йшла про довічну заборону на роботу у футболі. Є різниця?! Я підготував апеляцію і в неділю відправив її в УЄФА в трьох примірниках - електронною поштою, факсом та термінової кур'єрською доставкою", - додав Орєхов.

За словами арбітра, він міг найняти адвоката безпосередньо в Швейцарії, і той би вже займався його позовом до УЄФА.

"Мені назвали такі цифри, що навіть якщо б я продав усе своє майно, то залишився б ще повинен адвокату. Довелося спиратися на своїх знайомих і родичів, серед яких є професійні юристи", - роз'яснив рефері.

Орєхов не опускає руки і збирається боротися за своє чесне ім'я до останнього: "Я в жодних темних справах не був замішаний під час роботи за кордоном. Я всіма доступними методами буду захищати свою професійну честь і гідність".

Голова комітету арбітрів ФФУ Вадим Шевченко повідомив, що українські судді нададуть допомогу колезі.

"Орєхов - надто цінний кадр в українському суддівському корпусі. За певних умов він би міг судити навіть Євро-2012. Ми не кинемо товариша в біді".

Коментарі ()