Головне

Збірна України (U-17) розпочала підготовку до чемпіонату Європи

18.03.2010 13:07 362 0
У п'ятницю, 15 березня, юнацька збірна України в Нікополі розпочала підготовку до кваліфікаційного еліт-раунду Євро-2010 (U-17), який 25-го числа стартує у Чехії. Окрім господарів, суперниками наших співвітчизників будуть голландці та грузини.

Наразі у розпорядженні наставника "синьо-жовтих" Олександра Лисенка перебувають 24 футболісти. Серед тих, кого збирався викликати на збір тренер, відсутній тільки воротар київського "Динамо" Владислав Леванідов, який зазнав травми коліна. Команда вирушає до Чехії 23 березня, а напередодні тренерський штаб має визначити 18 кандидатів, котрі ввійдуть до заявочного списку.

Окрім тренувань, тестів і тактичних занять, юнаків очікує участь у кількох спарингах. Перший з них - із чернівецькою "Буковиною" - був зіграний у середу і переможця не виявив - 0:0. "Гра проходила у важких погодних умовах і відняла багато сил, - каже Лисенко. - Ми мали 3 - 4 гарні моменти, які повинні були закінчуватися голами, проте хлопців вкотре підвела реалізація. Якщо захист діє в цілому надійно, то до групи атакуючих виконавців є певні претензії. Наразі намагаємось віднайти найбільш ефективне поєднання гравців у передній лінії".

За словами українського тренера, різноманітної інформації щодо суперників по 1-й групі у нього вистачає. Водночас 58-річний фахівець вважає, що зараз не варто оцінювати шанси команд на вихід до фінального етапу. "Кожен з учасників нашого квартету матиме свій шанс. Є він і в України. Своїх підопічних я налаштовую виключно на максимальний результат, а отже наша мета - перше місце у групі", - підкреслює Лисенко.

Нагадаємо, що восени "синьо-жовті" подолали попередню кваліфікацію, фінішувавши в групі слідом за Францією, але попереду Словенії та Естонії. У еліт-раунді учасники розбиті на сім квартетів. Оскільки господар Євро-2010 (U-17) - збірна Ліхтенштейну - відзаявила своїх футболістів, до фінальної стадії потраплять не тільки переможці груп, але й найкраща друга команда (згідно результатів її поєдинків проти першого та третього колективів).

Вирішальні ігри пройдуть з 18 по 30 травня. Жеребкування фінальної стадії відбудеться 7 квітня о 20.30 за київським часом в Художньому музеї Вадуца.

Відбірний еліт-раунд Євро-2010 (U-17). Група 1 (Чехія)

25 березня. Україна - Нідерланди, Чехія - Грузія.

27 березня. Чехія - Україна, Грузія - Нідерланди.

30 березня. Україна - Грузія, Нідерланди - Чехія.

Склад збірної України

Воротарі: Євген Волинець ("Динамо" Київ), Заурі Махарадзе ("Олімпік" Донецьк), Владислав Ігнатенко ("Дніпро" Дніпропетровськ).

Захисники: Бадри Акубардія, Денис Балан, Антон Братков, Рудольф Сухомлинов (усі - "Динамо"), Ілля Глушицький ("Шахтар" Донецьк), Віталій Приндета ("Волинь" Луцк).

Півзахисники: Ростислав Багдасаров, Сергій Вакуленко, В'ячеслав Чурко (усі - "Шахтар"), Кирило Пасічник, Микита Полюлях (обидва - "Дніпро" Дніпропетровськ), Владислав Калитвинцев ("Динамо"), Олександр Марковець ("Волинь"), Борис Тащі ("Чорноморець" Одеса), Євген Трояновський ("Металург" Донецьк), Олександр Цибульник ("Металіст" Харків), Сергій Шевцов ("Буковина" Чернівці).

Форварди: Іван Луканюк ("Шахтар"), Сергій Мельник ("Таврія" Сімферополь), Ясин Хамід ("Металург" Д), Юрій Яковенко ("Арсенал" Київ).

ФФУ

Коментарі ()