Головне

Стороженко: Росіянин Алієв не буде грати в збірній України

18.03.2010 09:44 954 0
Півзахисник збірної України та московського "Локомотива" Олександр Алієв не зможе виступати у національній команді країни, якщо отримає російське громадянство.

Про це заявив перший віце-президент Федерації футболу України Сергій Стороженко у коментарі газеті "Спорт-Экспресс в Украине".

"Алієв вважає себе українцем, у нього відповідне громадянство. Але в той момент, коли футболіст отримає російський паспорт, він може забути про можливість зіграти за збірну України, бо в головній команді країни можуть виступати лише її громадяни", - сказав Стороженко.

Віце-президент ФФУ прокоментував і слова наставника "Локомотива" Юрія Сьоміна про те, що російський паспорт не завадить Алієву виступати в збірній України.

"Юрій Павлович погано знає законодавство нашої країни, що відкидає  ймовірність подвійного громадянства будь-якого з його суб'єктів. Найсвіжіший приклад - голкіпер донецького "Металурга" Владімір Дишленковіч. Після отримання українського паспорта воротар позбувся можливості представляти сербську збірну і не поїде на чемпіонат світу в ПАР", - додав Стороженко.

Коментарі ()