Головне

На Суркіса Платіні пожалілася і ПФЛ

17.03.2010 22:36 510 0

Президент Професіональної футбольної ліги України Мілетій Бальчос звернувся до президента УЄФА Мішеля Платіні та голови ЄПФЛ Дейвіда Річардса, де пожалівся на роботу Федерації футболу України.

"Ситуація, що склалася в українському футболі, не тільки гальмує становлення й розвиток футболу, а й завдає значної шкоди його іміджу на міжнародній арені.

Наше спільне занепокоєння викликане постійними порушеннями принципів чесності, прозорості та рівноправності в управлінні футболом, зокрема, і це найважливіше, Федерація футболу України, будучи найвищим керівним органом управління футболу, відповідно до Закону України "Про фізичну культуру і спорт", нехтує принципами демократичного управління та законними правами професіональних футбольних клубів, які виступають під егідою як ПФЛ, так і ПЛ.

Наголошуємо, що ПФЛ жодним чином не збирається ставити під сумнів виняткову роль Федерації футболу України щодо загального контролю футбольних процесів в країні.

Проте, будь-які ініціативи суб'єктів нашого футболу, зокрема ПФЛ, спрямовані на розвиток та удосконалення спільного футбольного господарства, не лише не знаходять підтримки з боку національної федерації, а й відверто ігноруються нею чи забороняються без жодних пояснень чи належних аргументів", -ідеться в листі Бальчоса.

ПФЛ просить захистити інтереси українського футболу.

"У пошуках справедливості ми змушені звернутися до керівників європейських футбольних інституцій. Ми усвідомлюємо, що ця міра - крайня, проте, в той же час розуміємо, що без втручання УЄФА та ЄПФЛ відстояти своє право на подальше удосконалення системи українського професіонального футболу ми не в змозі."

Коментарі ()