Головне

Прем'єр-ліга. "Динамо" мінімально обіграло "Ворсклу"

13.03.2010 14:56 611 0
Прем'єр-ліга. "Динамо" мінімально обіграло "Ворсклу"

Київське "Динамо" продовжує здобувати очки з великими труднощами.

Чинні чемпіони України у рідних стінах мінімально обіграли володаря національного Кубку – "Ворсклу".

Усі зусилля підопічних Валерія Газзаєва забити в першому таймі успіхом не увінчалися.  Хоча динамівці і більше володіли м’ячем, перший гольовий момент створили полтавчани – удару головою Янузі трохи забракло влучності. 

Пізніше найреальнішу нагоду відзначитися втратив Андрій Шевченко, який у зручній позиції пробив вище воріт. Тут варто відзначити також хитрий "бразильський" пас п’яткою у виконанні Мілевського. 

"Ворскла", хоча і діяла менш активно і в основному захищалася, у першій половині зустрічі втримала свої ворота сухими. 

Цікавіші події розгорнулися на полі після перерви. Антигероєм у складі гостей став Янузі, який отримав м’яч у штрафному майданчику киян, і хоча ніхто з захисників не заважав, пробив "по горобцях".

Мабуть, підопічні Миколи Павлова не отямилися після цієї невдачі. Бо до атаки киян у відповідь вони виявилися не готовими – Шевченко прокинув м’яч собі на хід і ударом з лівої ноги змусив капітулювати Долганського, який непогано діяв упродовж зустрічі.

Незабаром перевагу господарів міг подвоїти Артем Мілевський. Однак його спіткала невдача – він примудрився не влучити як слід по м'ячу після прострілу і момент змарнував.

Після цього наставники обох команд провели низку замін. Дещо дивною видалася заміна Мілевського. Цілком можна було освіжити лінію атаки Кравцем або Зозулею, однак Газзаєв замінив капітана на Михалика. Невже тренер хотів зіграти на утримання рахунку?

На заключних хвилинах гри динамівців вкотре підвела реалізація. Захисники полтавчан припустилися помилки, Нінкович віддав чудовий пас на вільного Маграо, однак той шанс змарнував, пробивши просто в Долганського. Втім, варто відзначити, що і голкіпер тут зіграв блискуче.  

Отож "Динамо" довело гру до перемоги. Після матчу Валерій Газзаєв вже не вперше у весняній частині сезону поскаржився на погану реалізацію моментів і заявив, що його гравцям треба помолитися в церкві – може, тоді їм щаститиме у завершенні атак. 

А його колега Микола Павлов зазначив, що футбольні закони ще ніхто не відміняв – єдиний гол у матчі був забитий саме після того, як свій шанс змарнував Янузі.

"Динамо" (Київ) - "Ворскла" (Полтава) - 1:0 (0:0)

Гол: 1:0 - Шевченко (55)

"Динамо": Шовковський, Да Сілва, Хачеріді, Алмейда, Вукоєвич, Єрьоменко (Зозуля 90), Маграо, Нінкович, Шевченко, Ярмоленко (Ель Каддурі, 38), Мілевський (Михалик, 83)

"Ворскла": Долганський, Даллку, Матвеєв, Цуррі, Чеснаков, Маркоскі, Кулаков, Оніка (Чічіков 78), Медведєв, Єсін (Тимченко 85), Янузі. 

Попередження: Матвєєв (61), Маграо (90).

Коментарі ()