Головне

Експерти дають Тимощуку шанс заграти у "Баварії"

24.02.2010 18:03 567 0
Експерти дають Тимощуку шанс заграти у "Баварії"

Рік тому мюнхенська "Баварія" здобула згоду санкт-петербурзького "Зеніта" на трансфер Анатолія Тимощука. Німецький спортивний оглядач Фаді Кеблаві вважає: в відносинах Мюнхена з українською екс-надією ще не все втрачено.

За рік, що минув після укладання контракту, Тимощук із зірки перетворився на тягар.  Німецька преса, яка рясніла ейфорічними звістками про майбутній прихід "диво-півзахисника" з України, тепер якщо й згадує його час від часу, то для чергової констатації: "гроші, викинуті на вітер".

Метаморофози Тимощука
 
Як відомо, "Баварія" 2008 року з рахунком 0:4 програла пітерському клубу в півфіналі кубку УЄФА, після чого вирішила придбати харизматичного капітана "Зеніта", в підсумку не пошкодувавши на це 11 мільйонів євро. Тепер деякі німецькі ЗМІ пишуть, що приїзд Тимощука до Німеччини був авантюрою. Останні місяці той просиджує на лаві запасних. 11 лютого, в кубковому матчі з клубом другої ліги "Фюртом", ван Галь дав Тимощуку рідкісний шанс зіграти.

Але на 59 хвилині замість нього випустив 17-річного австрійця Давіда Алабу. "Він показав себе в грі краще, ніж Тимощук",- сказав ван Галь. Колумніст Süddeutsche Zeitung Аня Шрамм написала: "Тимощук залишається найдорожчим непорозумінням бундесліги".

Альтернативний погляд
 
Тим часом, спортивний оглядач з Баварії, який представляє популярне видання Kicker, в інтерв'ю "Німецькій хвилі" не погодився з загальнопоширеною нині думкою. Він не вважає, що придбання Тимощука виявилось помилкою для Мюнхена. Він не бачить нічого аномального в тому, що гравець в мюнхенській "Баварії" перші півроку "шкутильгає":

"Візьмемо того самого Маріо Гомеса. Лише кільком вдавалось від початку заграти добре. А, як правило, потрібен був принаймні рік, поки гравці звикали до нової ментальності та оточення. Ситуація Тимощука, до всього, ускладнюється ще новою мовою. Тому - це радше нормальна ситуація. Я б не став це називати "абсолютним непорозумінням".

Невдалий збіг багатьох обставин

До адаптаційного періоду та мовного бар'єру оглядач додає невдалий збіг обставин - трансфер Тимощука був схвалений за тренера Юрґена Клінзманна, і ван Галь, вочевидь, "не знає, що з ним робити". Виявити свої найкращі здібності йому не дозволила і загальна слабкість мюнхенської команди. Восени, коли Тимощук грав у стартовому складі "Баварії", гравці призвичаювались до нової системи голландського тренера і не показувала гарного футболу.

А тепер знову не щастить - на позиції українського півзахисника саме в цьому сезоні відносно добре грає Бастіан Швайнштайгер. Тож, як зауважує Фаді Кеблаві, на сьогодні у Тимощука немає великих шансів. Але, додає він, все може ще змінитися. "Я не впевнений, що після завершення цього сезону Тимощука змусять залишити клуб. Може бути, що він продовжить кар'єру в Мюнхені, спробує ще один рік".

Надія є

Головне, що зрештою грає на користь Тимощука, це те, що ван Боммель "не стає молодшим», продовжує оглядач видання Kicker. "Тимощук, щоправда, теж не молодішає. Але я не думаю, що після сезону цей зв'язок між Тимощуком і "Баварією" буде завершено". Єдине, що засмучує: "Поки в Німеччині не побачили дуже хороших ігр з ним".

"Німецька хвиля"

Коментарі ()