Головне

Леоненко: Рикун з такою світлою головою може років до сорока грати

24.02.2010 11:37 667 0

В збірну України з футболу мають залучатися як досвідчені, так і зовсім юні гравці, чемпіони Європи (U-19).

Таку думку висловив екс-гравець "Динамо" та збірної України Віктор Леоненко в інтерв'ю "Спорт-Экспресс в Украине".

"Збірній необхідно вливання свіжої крові в особі тріумфаторів недавнього юніорського чемпіонату Європи. Впевнений, не за горами той день, коли в ці двері голосно і впевнено постукають Денис Гармаш, Кирило Петров і навіть зовсім юний Владислав Калитвинцев. Тато його, правда, вважає, що у складі синьо-жовтих синові з'являтися ще рано, але особисто я дотримуюся іншої думки", - каже Леоненко.

На думку Віктора, кар'єрі Дмитра Чигринського в збірній може завадити брак ігрової практики в "Барселоні".
 
"Я на його місці в "Барселону" так би не рвався. Вже краще б посидів ще рік в "Шахтарі", а потім вибирав більш реальні варіанти. Погодьтеся, протирати штани на лаві, нехай навіть в кращій команді світу, дуже неприємно. Яким би ти не був талантом, захищати кольори збірної без ігрової практики в клубі - це майже утопія", - вважає фахівець.

Також Леоненко розмірковує і над лінією півзахисту збірної.

"І в першу чергу, назвемо прізвище Тараса Михалика. От уже боєць, так боєць! Ще одна незамінна "людина-кремінь" у нашої збірної - Анатолій Тимощук. Шкода тільки, що йому доводиться стикатися з тими ж проблемами, що й Чигринському. Тимощук повинен грати: навіть у такому клубі як "Баварія".

На флангах мої фаворити - не менш бойовиті Андрій Ярмоленко та Олег Гусєв. Не можу зрозуміти, чому гравець з такою унікальною швидкістю так мало грає в "Динамо". Потрібно буде зателефонувати - розібратися.

Не завадять збірній різносторонній Олексій Гай і працьовитий Сергій Валяєв. Цю людину Маркевич знає краще за багатьох і, швидше за все, буде залучати до головної команди країни.

Бійців у нас, як ви помітили, не бракує. Складніше - з так званими "артистами", гравцями середини поля, які вміють зіграти винахідливо і непередбачувано. Серед таких виділяються дніпропетровці Сергій Назаренко і Руслан Ротань, а також їхній партнер по клубу, майстер стандартів Максим Калиниченко.

Назву і Олександра Алієва, який образився на мене за легку критику в пресі. Згадаю про Сергія і Костянтина Кравченка, а також Олексія Годіна.

Але ж є ще й Олександр Рикун. Унікальний гравець: ходить собі по полю з животиком, передачі роздає, наче рукою, наліво й направо, отримує задоволення від гри. З такою світлою головою років до сорока протягнути можна", - вважає Віктор Леоненко.

Коментарі ()