Головне

Грачов: "Фулхем" – команда-середняк, "Шахтар" повинен її пройти

24.02.2010 08:58 498 0

Донецький "Шахтар" повинен обігрувати англійський "Фулхем" у рідних стінах.

Таку думку висловив ветеран "Шахтаря", видатний нападник Віктор Грачов в інтерв'ю прес-службі гірників.

"Потрібно уважно зіграти в обороні та реалізувати створені моменти. Варто було б зіграти жорсткіше біля штрафної суперника та додати дещо агресивності. "Фулхем" - команда-середняк. "Шахтар" повинен її пройти", - каже Грачов.

Перед матчем у Лондоні фахівець прогнозував, що результат першої зустрічі гірників з "Фулхемом" може бути абсолютно різним.

"Так, у мене у голові крутилися три результати. Рахунок міг бути 3:1, тому що "Шахтареві" ще не вистачало ігрових кондицій та практики. Або 1:3, тому що клас гравців "Шахтаря" вищий. Ну і третій можливий результат - 2:2, тому що це футбол.

"Фулхем" - чисто робоча команда з бойовим духом, яка б'ється на полі. "Фулхем" мені нагадує "Шахтар" 70-х і 80-х за тим бажанням, напруженню та віддачі, з якою футболісти віддаються грі. Але не думаю, що на "Донбас Арені" у «Шахтаря» виникнуть проблеми. У наших гравців достатньо досвіду та майстерності.

Ось раніше тренери акцентували увагу у першу чергу на функціональній підготовці, потім - на тактичній, а індивідуальна стояла на останньому місці. Сьогодні ж на перший план виходить індивідуальна майстерність, потім вже тактичний вишкіл, а вже на третьому місці постає функціональна підготовка команди.

Тобто багато що залежить від того, як гравець вирішує ті індивідуальні задачі, які перед ним поставлені", - підсумував Віктор Грачов.

Коментарі ()