Головне

Єфремов: В договірному матчі "Металіста" і "Карпат" замішані шість-сім чоловік

20.02.2010 11:10 651 0

Матч між львівськими "Карпатами" і харківським "Металістом" у 2008 році цілком міг бути договірним.

Про це заявив екс-генеральний директор "Карпат", а нині – генеральний директор Прем'єр-ліги Олександр Єфремов в інтерв’ю "Левому берегу".

"Думаю, в усьому замішані чоловік шість-сім. Знаю, що Мартищук відмовився брати гроші. Худоб'як - теж. Відкиньте гравців, які вийшли на заміни (Кополовець, Зеньов). До того ж Зеньов тоді був молодий пацан, хто б з ним ділився? Менше людей в долі - більше дістанеться.

У тому матчі не грав Налєпа, але є у мене підозри, що він серед призвідників всієї цієї справи. За Федоріва і Лащенкова все ясно, Фещук теж вважався авторитетом, Пшеничних потім був відправлений до другої команди", - каже Єфремов (до речі, Сергій Пшеничних минулого літа став непотрібний "Карпатам" і перейшов в "Металіст"). 

Єфремов не торкнувся тих гравців, які як і раніше в "Карпатах", - Мартищука, Худоб'яка, Зеньова, Кополовця, Кожанова і Ощипка. Гендиректор Прем'єр-ліги не зміг чітко сформулювати свою позицію щодо Іщенка та Кобіна, які грають у "Шахтарі", зате іншим футболістам прямо або побічно дісталося. 

Форвард Максим Фещук, який зараз виступає у сімферопольській "Таврії", розповів, що партнерам по тій команді не дзвонив і не розуміє, про що в принципі йдеться:

"Сам дуже зацікавився, коли з'явилася ця інформація. Нічого, окрім подиву, вона не викликала. У тому матчі "Металіст" нас просто переграв. А як там грав наш захист, мені з позиції форварда було важко розглянути", - каже Максим.

За інформацією "Левого берега", з гравцями "Карпат" дійсно "попрацювали". За твердженнями джерела "Левого берега", близького до керівництва Прем'єр-ліги, до цього нібито доклав руку спортивний директор "Металіста" Євген Красніков.

До речі, Красніков знайомий з опальним Лащенковим: взимку 2005-го саме він, швидше за все, скерував перехід гравця в "Металіст" (щоправда, вже через півроку новий наставник харків'ян Мирон Маркевич відмовився від послуг Лащенкова). 

Євген Красніков на запитання про причетність до підкупу гравців "Карпат" відповів:

"Навіть не хочу це коментувати, звертайтеся до президента", ще кілька секунд посміявся і поклав трубку.

Нагадаємо, що раніше керівник Комітету ФФУ з етики та чесної гри Ігор Кочетов говорив, що гравці "Карпат" за здачу матчу отримали 110 тисяч доларів.
Коментарі ()