Головне

У скандалі з Маркевичем Суркіс звинуватив "деякі ЗМІ"

18.02.2010 14:08 730 0
У скандалі з Маркевичем Суркіс звинуватив "деякі ЗМІ"

Президент Федерації футболу України Григорій Сурікс впевнений, що скандал навколо його висловлювань щодо "найліпшого тренера для української збірної, яким би був Мірча Лучесу", спровокували деякі ЗМІ, які вирвали його слова з контексту.

"Мені близькі й зрозумілі емоції людини, що зіштовхнулася із цією проблемою, мабуть, уперше. У той же час, кожний з нас повинен усвідомлювати й об'єктивну реальність розвитку інформаційного простору, часом агресивного й безвідповідального, у тому числі, і стосовно першоджерел.

Таку нервозну, а часто й скандальну атмосферу створюють, як правило, представники деяких ЗМІ, подаючи свої інтерпретації в некоректній і непрофесійній формі. У погоні за сенсаціями вони виривають із контексту окремі фрази, повністю або частково змінюючи зміст коментарів своїх співрозмовників.

Яскравий тому приклад - моє недавнє інтерв'ю румунським журналістам після жеребкування Євро-2012 у Варшаві. Відповідаючи на їх питання про те, чим я керувався в неформальній дискусії, говорячи, що Мірча Луческу - найбільш підходяща кандидатура на посаду головного тренера української збірної, я акцентував увагу на ретроспективі цього питання. Мені й у голову не могло прийти, що хтось спробує маніпулювати моїми вчорашніми аргументами стосовно до контексту сьогоднішнього дня", - цитує Суркіса pressing.net.ua.

Суркіс лише тепер розуміє, чому такою нервовою була відповідь на ці інтерв`ю Мирона Маркевича.

"Тому, мабуть, і з'явилася настільки емоційна реакція Мирона Маркевича на тему, яка, насправді, втратила свою актуальність ще 1 лютого після солідарного рішення практично абсолютної більшості членів Виконкому ФФУ.

Мені імпонує таке загострене почуття справедливості, властиве, як правило, гіпервідповідальним людям, до яких, без сумнівів, належить новий наставник національної збірної.

Я вважаю, що надалі ми спільними зусиллями спробуємо мінімізувати вплив зовнішніх морально-психологічних факторів, що заважають злагодженій роботі тренерського штабу й керівництва федерації за рішенням стратегічних завдань, поставлених перед збірною командою країни", - сказав Суркіс.

Коментарі ()