Головне

Маркевич радить Суркісу спочатку думати, а потім говорити

17.02.2010 08:26 689 0

Головний тренер національної збірної України Мирон Маркевич порадив президенту ФФУ Григорію Суркісу обдумувати те, що він говорить у ЗМІ.

"Чесно кажучи, я втомився відповідати на запитання журналістів і вболівальників про те, чому президент ФФУ дозволяє собі сьогодні говорити одне, а завтра інше. І я хочу поставити усі крапки над "і".

Призначення головного тренера збірної - це рішення не однієї людини, а всього Виконкому ФФУ, який у свою чергу висловлює колективну волю футбольної громадськості країни. І думка однієї людини, навіть якщо вона керівник національної федерації, менш значиме, ніж думка професійного співтовариства в цілому.

Я вважаю, що президент ФФУ, перебуваючи на такій високій посаді, зобов'язаний дуже ретельно підбирати слова й обмірковувати свої дії. Якщо він дійсно вважає, що інший фахівець - іноземний або український - упорався б з підготовкою збірної до Євро-2012 краще, він повинен був чесно заявити про це в офіційному порядку ще на етапі проведення виборів головного тренера.

Президент ФФУ повинен бути послідовним. Я вважаю, що він повинен покласти кінець чуткам і чітко визначитися зі своєю позицією відносно персонального складу тренерського штабу збірної. А якщо ні, то неможливо буде говорити про ефективну роботу", - цитує Маркевича "КП в Украине".

Нагадаємо, що Григорій Суркіс неодноразово заявляв, що вважав ідеальною кандидатурою в тренери національної збірної Мірча Луческу.

Окрім того Маркевич нагадав президенту ФФУ, що нести відповідальність за виступ на Євро-2012 має і він.

"Можу відповісти тільки за себе й за своїх помічників по збірній. Усе, що залежить від тренерського штабу, буде зроблено. Тут зібралися люди, які знають свою справу й хочуть працювати, а це найголовніше .

Інше питання - єдине джерело нестабільності на сьогодні - неконструктивне втручання ззовні. Президент ФФУ не може не розуміти, що втручання, спроби заднім числом переписати історію тільки вносять розлад у голови й заважають правильно вибудувати управлінські механізми. Наслідки можуть бути найнесприятливішими, а при такому підході нести за них відповідальність прийдеться саме йому. Сьогодні як ніколи важлива сприятлива психологічна атмосфера. Потрібно покласти кінець усім інтригам і спекуляціям і припинити нагнітати істерію навколо збірної", - Маркевич.

Коментарі ()