Головне

"Арсенал" звинувачує Заварова в пияцтві і дебошах

12.02.2010 09:27 868 0

Боси київського "Арсеналу" заявили, що розлучитися з Заваровим їх змусив нетверезий погляд тренера на футбол, а за три роки наставник не провів жодного нормального тренування

Про це розповів віце-президент "канонірів" Віктор Головко в інтерв'ю mignews.com.ua.

"Почалося з того, що, не здавши необхідні документи із зимових зборів команди, Заваров полетів до Туреччини. При цьому він з власної ініціативи, прийнявши особисте "вольове" рішення, не взяв з собою одного із співробітників клубу, у зв'язку з чим Олександру Анатолійовичу було оголошено догану.

Під час самих зборів жодного зв'язку з Заваровим не було, тобто, всі спроби додзвонитися до головного тренера позитивного результату не приносили. Пізніше він заявив про те, що в нього ... немає грошей на зв'язок, як і немає грошей на повернення з Туреччини. Зарплата Заварова, до вашого відома, становила 240 тисяч гривень на місяць. Я вважаю, що з цієї суми все-таки можна викроїти трохи грошей - і на кілька дзвінків, і на один квиток ...

Тим не менше, президенту нашого клубу все-таки вдалося поспілкуватися з Олександром Заваровим (до речі, йому буде соромно на засіданні КДК, тому що у нас не просто записана розмова з ним - у нас зняті копії квитків, оплата за які знята з особистої кредитної картки президента ФК в цей день).

Вадим Рабиновіч запитав у Заварова: "Саша, що з тобою відбувається? Ти себе погано відчуваєш, або ти в стані гострої ..." ... - ну, знаємо ми це гострий стан ...

Але ми не отримали чіткої відповіді від Олександра Заварова. Але всі п'ять чоловік, які намагалися з ним поговорити, зрозуміли з його незв'язної мови лише одне - у нього немає грошей на квитки, а так би він і купив собі телефонну картку, і повернувся б додому ...

Після цього президент клубу повторно, але вже через вахтерів (!) в готелі зумів зв'язатися з тренером свого клубу і повідомив наступне: "Саша, завтра засідання клубу - негайно приїжджай. Я тобі купив квиток, їдь в таку-то касу і лети додому".

Команда повернулася, а Заваров залишився в Туреччині. Особисто мені по телефону він повідомив: залишаюся, тому що хочу відпочити з дружиною та онуками. При цьому і онуки, і дружина Заварова в цей час перебували в Києві, син з командою теж повернувся додому. Тобто, вся ця ситуація до цього моменту мені не зрозуміла.

І, якщо чесно, добре ставлячись до Заварова, я думаю, що він ... як би це м'якше сказати ... мабуть, "увійшов в стан", вийти з якого було важко.

Тим не менше, це ні його, ні саму ситуацію не виправдовує: головний тренер кинув команду! Тому президент клубу прийняв єдино правильне рішення: він відсторонив Заварова - підкреслюю, не звільнив, а усунув, до з'ясування обставин, попросив Грозного тимчасово очолити команду (що вже один раз він робив).

Після цього Вадим Рабиновіч знову знайшов Заварова (до речі, знову через вахтера) і сказав: "Саша, я прилітаю до Туреччини. Можливо, справді представимо команді Грозного, а з тобою по-хорошому розлучимося і разом повернемося додому до Києва?". На що Заваров відповів президенту, що раз склалася така ситуація, тоді він нікому нічого не збирається передавати.

Більше того, розуміючи, чим все закінчиться, Заваров швидко знайшов гроші на квиток - і за день до прильоту керівництва клубу до Туреччини, відлетів до Києва, не заплативши за готель, в якому він перебував за власним хотінням. Але це не так вже й страшно для нашого клубу ...

От і все, що я хотів вам сказати. Може бути, не треба було всього цього розповідати, але, як кажуть, накипіло ... Просто може так статися, що всі ці Сашині розмови приведуть його до того, що навряд чи якусь команду, крім дворової, буде тренувати", - каже Головко.

Тим не менше віце-президент "канонірів" визнав, що Заваров дуже багато зробив для клубу.

"Заваров був дуже непоганим тренером. Він подобався президенту, подобалася його робота. Але ви не знаєте багатьох речей, які я знаю, про те, що зробив клуб для Заварова.

Все, чим займався президент з ранку до вечора - це розбирав нескінченні неприємності, у які потрапляв Заваров: то його затримали на кордоні з якоюсь не такою машиною, то телефонують сусіди, що він побився з сусідською дружиною і його забирає міліція. Президент хіба що не ходив за Заваровим із совком, підмітаючи весь сміття.

Заваров за три роки не провів жодного нормального тренування - їх проводив його заступник Василь Євсєєв. І останнє, що я хотів би вам сказати: в клубі ми б хотіли мати справу з тренером, а не з його дружиною.

Всі питання замість Заварова чомусь вирішує його дружина. Тому я думаю, що, по-перше, йому потрібно розібратися з власною дисципліною. По-друге, у себе в сім'ї. По-третє, потрібно проявляти мінімальну повагу до тих, з ким ти працюєш. І по-четверте, так щоб нікого не образити, потрібно порівнювати свої можливості з градусами на етикетці ...

Я вважають, що саме зараз відбувається конфлікт Заварова - але не з кимось, а з самим собою, внутрішній конфлікт. Тому що ми хотіли бачити Олександра тренером, хотіли з ним працювати. Але зараз я вам точно можу сказати: ми не хочемо працювати з Заваровим, ми не хочемо такого тренера ...

Тренер повинен займатися футболом, а не шукати, з ким випити 100 грамів коньяку. Коротше, нам потрібен тренер з тверезим поглядом на ... футбол!", - підсумував Головко.

Коментарі ()