Головне

Алієв: В Україні молодим гравцям заважають прогресувати легіонери

08.02.2010 19:08 503 0

Олександр Алієв вже адаптувався в московському "Локомотіві". 

Про це футболіст розповів в інтерв’ю bobsoccer.ru

"Коли ти протягом 10 років граєш в жовто-синіх кольорах збірної України і синіх футболках київського "Динамо", важко відразу перебудуватися. Але мені це досить швидко вдалося. Зараз я вже на 100 відсотків червоно-зелений", - каже хавбек.  

Також півзахисник порівняв російську та українську першість.

"В російській Прем'єр-лізі будь-аутсайдер чи середняк може обіграти лідера. Взяти хоча б минулий рік. "Ростов" двічі переміг ЦСКА, а "Локомотів" не взяв жодного очка в Грозному, і це я називаю тільки ті матчі, які сам бачив. 

В Україні сенсацій майже немає. Торішня нічия "Закарпаття" з "Шахтарем" була чимось з області фантастики. Якщо в Росії за чемпіонство б'ються 5-6 клубів, то у сусідів золото весь час розігрують "Динамо" і "Шахтар". Тільки останнім часом до них трохи підтягнулися "Дніпро" з "Металістом". 

Крім того, Алієв заявив, що молодим українським гравцям заважають прогресувати легіонери.

"Вважаю, винні клуби, які не дають молоді шансу проявити себе. Їм простіше купити готового легіонера, ніж поступово довести до основного складу юного гравця. Треба брати приклад з французів, португальців, англійців - у них в заявці завжди знаходиться місце для одного-двох вихованців. 

Нехай на перших порах хлопці грають мало, але важливо, що в них вірять. За такого ставлення тренерів жоден футболіст не опустить руки. На жаль, у багатьох українських клубах інший підхід до роботи з молоддю", - підсумував Олександр.
Коментарі ()