Головне

Сирота: Деякі особи з ПФЛ – шахраї, які привласнили кошти організації

22.01.2010 14:36 586 0

Тимчасово відсторонений від виконання своїх обов'язків президент ПФЛ Святослав Сирота переконує, що сам нічого не крав, а колишнього головного бухгалтера назвав фінансовим дияволом.

"Останні події у ПФЛ серйозно підірвали здоров'я, Довго вагався чи потрібно було йти сюди. А тепер скажу усе, що думаю. Говорити буду стільки, скільки потрібно, і про те, що вважаю за потрібне. Відразу скажу, що з боку деяких осіб з ПФЛ було шахрайство з метою привласнення коштів організації", - цитує Сироту Gazeta.ua.

"По суті вони скористалися моїм довір'ям. На чолі усього цього стояла головний бухгалтер ПФЛ. Раніше стверджували, що вона фінансовий Бог, але на мою думку вона швидше диявол. З тих документів слідства, які до мене потрапили, виходить, що зі своїх шахрайських дій вона отримувала певний відсоток.

Згодом з мого особового рахунку в одному з банків зникли 245 тисяч гривень. Ці кошти правоохоронці також шукають. Були й інші необгрунтовані витрати. Мені ставили в провину, що придбали до офісу ПФЛ стіл за 20 тисяч гривень. Ціна дійсно явно завищена, але цей стіл тепер стоїть в Олександрії, в приміщенні місцевого будинку футболу. Його подарували Миколі Лавренку.

У висновках роботи ревізійної комісії, яка працювала в ПФЛ, теж чимало прогалин. Де дані про позички, які організація давала для своїх підлеглих? А це чимала сума - понад десять мільйонів гривень...

За часів президентства у ПФЛ Равіля Сафіулліна працівникам ПФЛ давалися чималі займи. Ці кошти потім клалися на депозити в банк і з відсотків люди отримували заробітну платню. Це робилося без дозволу Центральної Ради ПФЛ. В цілому займи спочатку були три мільйони гривень, потім сім, а в 2007 році склали чотирнадцять мільйонів. У висновках комісії я також не побачив, що з Центральною радою були узгоджені зарплати працівників ПФЛ.

Зазначу, що деякі люди за попереднього керівництва отримували понад 50 тисяч гривень на місяць. Равіль Сафіуллін каже, що на рахунках ПФЛ ще були понад триста тисяч доларів. Однак це не так. Для мене це стало повною несподіванкою. Про ці гроші не чув", - запевнив Святослав Сирота.

Коментарі ()