Головне

Заваров: Калитвинцеву ще зарано очолювати збірну України

21.01.2010 14:27 342 0

Збірну України має очолити досвідчений український тренер.

Таку думку висловив наставник київського "Арсеналу" Олександр Заваров в інтерв'ю газеті "Україна Молода".

"На прикладі сусідньої Росії ми вже побачили, що іноземні фахівці нічим не кращі за вітчизняних. Вони мають більший кредит довіри та інші умови праці. Наголошу на тому, як зараз відрізняється контракт тренера-іноземця й українця - це дуже важливо", - каже Заваров.

"Я ж вважаю, що Федерації потрібно на рівних розмовляти з іноземними та нашими фахівцями. Тренер-іноземець не боїться втратити контракт, він лише переживає, щоб не зіпсувати власне реноме.

Але, на мою думку, у збірну нам потрібно брати українського фахівця. І взагалі створювати свою школу тренерів, як це ми бачимо на прикладі європейських країн. Франція, наприклад, дуже поважає своїх фахівців. Вчорашніх гравців, а сьогодні - молодих тренерів. Дідьє Дешам та Лоран Блан вважаються визначними фахівцями своєї справи. Чим же ми гірші від французів?"

Попри чутки, що новим керманичем збірної стане Юрій Калитвинцев, Заваров вважає, що той ще "не доріс".

"Можливо, моя точка зору вам здасться суб'єктивною, але Калитвинцеву ще зарано очолювати національну збірну. Досягати успіху з молоддю - це добре, однак робота з національною командою - це вже інший рівень. Якщо брати до уваги саме цей факт, то й Яковенко з Михайличенком багато чого досягли з молодіжними командами.

А збірну краще довірити все ж досвідченому тренерові", - підсумував тренер "Арсеналу".

Коментарі ()