Головне

Шовковський: Мірча Луческу - дуже цікава кандидатура

10.01.2010 16:21 555 0

Голкіпер київського "Динамо" Олександр Шовковський вважає кандидатуру Мірча Луческу найбільш прийнятною на посаду головного тренера національної збірної України.

"Вважаю, що Луческу - це фахівець, який дуже добре знає український футбол. У продовження теми про тренера-іноземця, наставника "Шахтаря" уже таким і не назвеш. Він уже досить довго працює в нашій країні, знає ментальність наших людей, знає гравців, який виступають у нашому чемпіонаті.

А українська збірна переважно й складається з виконавців, які виступають у вітчизняній першості. Одним словом, Мірча Луческу - дуже цікава кандидатура", - цитує Шовковського dynamo.kiev.ua.

Що стосується Юрія Калитвинцева, який також розглядається на посаду тренера синьо-жовтих, то Шовковський думає, що екс-партнеру по "Динамо" ще зарано на таку посаду.

"Що стосується Юри Калитвинцева... Точніше сказати, Юрія Миколайовича. (Посміхається). У свій час, коли ми грали разом, я багато спілкувався з ним, і вважаю, що це людина, в якої тренерська кар'єра тільки-тільки починається, і в нього в цьому плані велике майбутнє.

Можливо, на даному етапі національна збірна може виявитися для нього занадто важкою ношею. Тому що не кожна людина може витримати відповідну до цієї роботи відповідальність. Я буду дуже радий, якщо Калитвинцеву запропонують стати головним тренером збірної України і йому така ноша буде по плечу вже зараз. Але я буду розчарований, якщо у випадку, не дай Боже, якоїсь невдачі, його як тренера попросту знищать.

Одним словом, можливе запрошенну в збірну буде дуже важким моментом для Калитвинцева. І, звичайно, рішення у цьому випадку буде тільки за ним самим. Але яким би вони не було, у моїй особі він завжди знайде підтримку. Це однозначно. Тому, що я його поважаю як гравця, як людину і як тренера."

Коментарі ()