Головне

Блохін не проти очолити збірну України

29.12.2009 19:36 647 0

Екс-головний тренер збірної України, а нині спортивний директор "Чорноморця" Олег Блохін не виключає, що може знову стати керманичем національної збірної.

Про це Блохін заявив в інтерв’ю "Новая".

"Чому б і ні?! Якщо пропозиція надійде, будемо думати. Тут дуже багато нюансів. Є ж питання не лише фінансового плану, але і ті, що стосуються побудови команди ...Не все так просто", - говорить Блохін. 

Фахівець сказав, що Мирон Маркевич або Мірча Луческу навряд чи очолять збірну.

"Думаю, це нереальні кандидати. Григорій Суркіс завжди говорив, що при ньому в збірній не буде тренера, який паралельно очолював би який-небудь клуб. А хіба Луческу або Маркевич готові залишити свої нинішні колективи?"

Також Блохін вважає, що у стикових матчах з Грецією до ЧС-2010 потрібно було більше покладатися на перевірених гравців, зокрема Калініченка і Вороніна.

"Греки, на мій погляд, нині були слабші, ніж у тому відбірному турнірі. Це, до речі, підтверджує і інтерес до їх збірної на батьківщині. Адже домашній матч з Україною вони провели при напівпорожніх трибунах. І це в Греції, де так люблять футбол і вміють вболівати!"

Блохін розповів і про те, чому збірна України під його керівництвом не потрапила на Євро-2008.

"Тоді склалася така ситуація ... Довга розмова у мене була з президентом ФФУ Григорієм Суркісом. Зокрема, я наполягав на тому, що збірну потрібно терміново омолоджувати, можливо, навіть принісши в жертву ЧС-2010. Казав, що може бути, ми й не потрапимо в ПАР, але зате створимо міцний кістяк команди під домашній чемпіонат, Євро-2012 ..."

"Мені було важко розлучатися зі збірною, не приховую. Але я прийняв це рішення. Потім, пам'ятаю, було сказано, що Блохін вичерпав себе на цій посаді, що він вже "не горить". Але ось такого якраз не було! Ми робили свою роботу, намагаючись прорватися на Євро-2008, але заважали колосальні проблеми зі складом, та й суперники по відбірковій групі дісталися складні - Італія, Франція", - підсумував Блохін.

Коментарі ()