Головне

"Манчестер" хоче запросити Гвардіолу?

25.12.2009 14:49 459 0
Англійський "Манчестер Юнайтед" має намір запросити на тренерський місток наставника "Барселони" Хосепа Гвардіолу, повідомляє news4k.com.

Боси "МЮ" бачать у 38-річному каталонців заміну Алексу Фергюсону, який незабаром, очевидно, закінчить кар'єру. Сам Фергюсон неодноразово заявляв, що симпатизує тренерським якостям Гвардіоли. Крім того, під час перебування останнього футболістом, шотландський наставник запрошував опорного півзахисника в "Манчестер Юнайтед".

Англійці планують зробити каталонцеві привабливу пропозицію і чекають від нього відповіді не пізніше квітня 2010 року. 38-річний наставник "Барселони" поки не підписав новий контракт зі своїм клубом і залишається одним з найбільш низькооплачуваних тренерів серед колег з клубів-учасників Ліги чемпіонів.

У червні і у вересні президент "синьо-гранатових" Жоан Лапорта пропонував Гвардіолі пролонгувати угоду. Однак каталонець вважав за краще повернутися до цього питання після закінчення контракту (червень 2010 року). Відразу після завоювання титулу чемпіона світу серед клубів (20 грудня), Лапорта знову звернувся до Гвардіоли з проектом нового договору, однак молодий тренер узяв час на роздуми.

Нагадаємо, що Гвардіола очолив "Барселону" влітку 2008 року і за півтора року здобув перемоги в усіх шести турнірах, в яких брала участь його команда (чемпіонат, Кубок і Суперкубок Іспанії, Ліга чемпіонів, Суперкубок Європи, чемпіонат світу серед клубів). Такого результату не добивався жоден тренер в історії "синьо-гранатових".

Коментарі ()