Головне

Альтман: Легіонери не сприяють прогресу збірної України

18.12.2009 17:14 510 0
Велика кількість легіонерів в українських футбольних клубах не сприяє прогресу молодіжної і національної збірної України.

Так вважає екс-тренер "Чорноморця" та збірної України, а нині керівник Комітету ФФУ по роботі з арбітрами Семен Альтман, інформує кореспондент "Чемпіона".

"Який рецепт успіху національної збірної? Як свідчить міжнародний досвід, для позитивного результату потрібно мінімум дві складові: футболісти міжнародного рівня і система міжнародної освіти, підготовки наших юних футболістів", - каже Альтман.

"У фіналі Кубку УЄФА в стартовому складі "Шахтаря" вийшли лише троє українців. Для порівняння, "Зеніт" виграв Кубок УЄФА, коли в його основі грали сім росіян. Важко очікувати прогресу, якщо керівники клубів не розуміють, що власний вихованець кращий за іноземця", - вважає фахівець.

В той же час український футбол досяг чималих успіхів у 2009 році.

"Вперше збірна України перемогла збірну з першої топ-п'ятірки ФІФА (Англію). Молодіжна збірна лідирує у своїй групі (у відборі до Євро-2011). Команда U-19 - чемпіон Європи 2009. Студентська збірна - чемпіон Всесвітньої Універсіади. "Шахтар" переміг у Кубку УЄФА, також там добре виступили "Динамо" і "Металіст", - підбив підсумок року Альтман.

Коментарі ()