Головне

Луческу: Команди Ліги Європи сильніші за команди Кубку УЄФА

06.12.2009 18:31 241 0
Команди Ліги Європи, які вже забезпечили і ще забезпечать місце у наступній стадії турніру, сильніше за ті, які виступали в Кубку УЄФА в минулому сезоні.

Про це заявив головний тренер "Шахтаря" Мірча Луческу, коментуючи шанси донеччан на перемогу у другому євротурнірі.

"Хочу зазначити, що команди Ліги Європи, які вже забезпечили і ще забезпечать місце у наступній стадії турніру, сильніше за ті, які виступали в Кубку УЄФА в минулому сезоні", - наводить слова румунського фахівця прес-служба ФК "Шахтар".

"Важко пригадати команди, які два сезони поспіль вигравали єврокубки. Торік на нас не дуже звертали увагу, і, думаю, ми не були серед фаворитів. Може бути, тому ми пройшли досить далеко, виграли Кубок УЄФА, створивши цим собі високий рейтинг", - вважає Луческу.

За його словами, цього року "Шахтар" буде намагатися перемагати в кожному матчі, грати на максимумі свого потенціалу, домагатися успіху.

"Вийде це чи ні, побачимо пізніше. Це буде залежати від багатьох факторів. Головне, пройти лютий, перші стикові матчі, коли і клімат, і поля будуть не дуже слушними. Потім буде легше", - Луческу.

"Якщо пам'ятаєте, в минулому сезоні ми грали з ЦСКА, коли чемпіонат не почався ще ні в нас, ні в них. Тоді це вирівняло наші шанси. А якщо зустрічатися, припустимо, з іспанською або англійською командою, що має вже певну ігрову практику, тоді вже буде складніше. А в березні, якщо нам вдасться успішно пройти перший етап плей-офф, і коли ми почнемо грати матчі чемпіонату, буде легше", - підсумував тренер.

Коментарі ()