Головне

Прем'єр-ліга. "Дніпро" взяв реванш у "Металурга" за Кубок. ВІДЕО

06.12.2009 18:00 628 0
Прем'єр-ліга. "Дніпро" взяв реванш у "Металурга" за Кубок. ВІДЕО

Дніпропетровський "Дніпро" взяв впевнений реванш у "Металурга" за поразку у Кубку України, перемігши донеччан у матчі чемпіонату і тим самим відірвавшись від конкурентів.

Як і у матчі Кубка, у грі чемпіонату перший м'яч було забито з пенальті. Як у першому, так і у другому випадку, забили його саме господарі. Чечер не помітив Ротаня за спиною і намагався віддати м'яч воротарю. Руслан же виявився розторопнішим і вискочив на Дішлєнковіча, а через секунду опинився на газоні після контакту з Владіміром. Осмар Феррейра з одинадцятиметрової позначки вколотив м'яч у ворота.

До цього голу "Дніпро" впевнено тримав ініціативу. Донеччани розраховували на Мгуні та Мхітаряна та їхню швидкість при контратаках. І одного разу довгоногий Мгуні ледь не випередив Боровика після помилки захисника "дніпрян".

Після голу і майже до кінця першого тайму "Дніпро" дещо послабив тиск і віддав м'яч "металургам". Проте вижати щось з цієї ініціативи донеччани не могли. У Маріо Сержіо не пішли подачі зі стандартів. А от його візаві Калініченко подавав свої кутові небезпечно. Так одного разу Ротаню не вистачило сантиметрів, щоб замкнути навіс Максима.

Апогеєм першої половини стала друга компенсована арбітром хвилина. Феррейра та Воловик не поділили м'яч і поштовхалися, за що отримали попередження. А от навіщо у цей епізод було лізти Дішлєнковічу, у якого вже була жовта, - невідомо. Владімір штовхнув Дєнісова, отримав друге попередження і пішов відпочивати.

Взагалі, у звітному поєдинку "Металургу" не пощастило з воротарями. Дішлєнковіч отримав червону, а Воробйов на початку другого тайму травмувався і, більше ніж півгодини, відіграв шкутильгаючи. Отак, перед начтупним матчем Костов втратив двох основних голкіперів.

Другий тайм був веселішим. Костов, розуміючи, що найкращий захист - атака, пішов вперед великими силами. Під завершення зустрічі гра проходила без центра поля. Атака донеччан змінювалася атакою дніпропетровців. І навпаки.

У такій грі фортуна посміхнулася "Дніпру", який увесь другий тайм зіграв у більшості. Було багато моментів у господарів, але то Гоменюк або Ротань ударять неточно, то той же таки Гоменюк затягнув з ударом. У підсумку подвоїли рахунок "дніпряни" на останній хвилині матчу. Ротань віддав вперед на Самодіна, і м'яч після ударк Сєргєя після рикошету заспокоївся у сітці.

Таким чином, завдяки перемозі над "Металургом" "Дніпро" втримався на четвертій позиції у турнірній таблиці. А, зважаючи на несподівану перемогу "Оболоні" у Харкові, дніпропетровці скоротили відстань від третього місця до чотирьох очків. І саме з "Металістом" у наступному турі мають зіграти підопічні Безсонова.

"Дніпро" - "Металург" (Донецьк) 2:0 (1:0)

Голи: 1:0 - Феррейра (16 пен), 2:0 - Самодін (90)

Вилучення: Дішлєнковіч (45+2)

"Дніпро": Боровик, Гоменюк (Шахов, 90+2), Чеберячко, Феррейра, Дєнісов, Пашаєв, Холєк, Калініченко (Самодін, 84), Ротань, Коноплянка (Назаренко, 46), Лисицький

"Металург": Дішлєнковіч, Чечер, Мгуні, Воловик (Коротецький, 60), Дімітров (Лазіч, 75), Мхітарян, Шина, Маріо Сержіо, Даниловський (Воробйов, 45+4), Кінгслі, Прийма

Попередження: Дішлєнковіч (15), Ротань (20), Шина (26), Холєк (45), Феррейра (45+2), Воловик (45+2), Дєнісов (82)

Коментарі ()