Головне

Віце-президент "Шахтаря" хоче створити українську Лігу чемпіонів

05.12.2009 15:34 308 0
Віце-президент "Шахтаря" Борис Колесников розповів про ідею перетворення нашої Прем'єр-ліги в аналог Ліги чемпіонів з фінансовими бонусами за кожен зіграний клубом матч, інформує "ТСН".

"Щоб забезпечити Прем'єр-лізі максимально можливий фінансовий результат, щоб були рекламодавці, потрібен великий інтерес до турніру", - заявив Колесников.

"16 рівноцінних фінансових центрів в Україні, на жаль, поки немає. І не було в Українській РСР – у нас грало п'ять-шість команд в Союзі. Для того щоб підсилити інтерес до турніру, на мій погляд, достатньо було б десяти клубів. Змагання в чотири кола, тобто 36 матчів для кожної команди – таким повинен бути наш чемпіонат", - вважає віце-президент "Шахтаря".

"Не треба винаходити велосипед. Треба взяти смисловий контент Ліги чемпіонів – 8-10 спонсорів, однакова рекламна картинка, однакові кліпи перед, у перерві та після трансляції. Ось цей весь пул забезпечить максимальний результат. І преміальні, відповідно. Припустимо, команда-переможець матчу отримує сто тисяч доларів, за внічию – 25 тисяч. Плюс бонус – командам, які зайняли призові місця", - міркує Колесников. 

Перш за все це має підняти стимул для інших команд, показати, що не треба продавати матч або купувати. Обіграв будь-яку команду – отримай сто тисяч, умовно кажучи (можна почати й з п'ятдесяти). Але це буде прямий стимул – зрозумілий і прозорий, а не закулісний", - каже віце-президент гірників.

"Чому в розумних межах не повторити Лігу чемпіонів? Раніше в ній грали тільки чемпіони, в тому числі і не зовсім футбольних країн, наприклад, Люксембургу, а другі-треті команди сильних чемпіонатів – Англії, Італії, Іспанії – виступали в Кубку УЄФА. В УЄФА зрозуміли, що так нецікаво, створивши лігу, де грають по чотири команди від трьох провідних чемпіонатів, по три – від країн, які займають у рейтингу з четвертого по шосте місце, по дві команди – від ще десятка країн, у тому числі й України. Якщо ми підемо таким же шляхом, мені здається, у нас вийде. Але вирішувати це буде Прем'єр-ліга і всі клуби", - підсумував Колесников.



Коментарі ()