Головне

Абрамович купить для Росії чемпіонат світу?

03.12.2009 15:37 460 0
Знаменитий російський олігарх Роман Абрамович загрожує англійському футболу.

Британці нарешті визначилися з бюджетом своєї заявки в боротьбі за проведення чемпіонату світу 2018 року, але власник "Челсі" вирішив його перебити й допомогти Росії здобути першість світу, інформує dni.ru.

Бюджет російської заявки на проведення ЧС-2018 буде збільшено до 24 мільйонів фунтів - приблизно 40 мільйонів доларів. Основними джерелами залучення коштів стане не тільки держава, яка пообіцяла підтримати проведення мундіалю, а й приватні інвестиції.

Свою посильну допомогу російській заявці надасть мільярдер Роман Абрамович. Власник "Челсі" допоміг перебити англійська бюджету на проведення турніру, що становить 15 мільйонів фунтів.

Британський таблоїд The Guardian стверджує, що Абрамович розправився з англійським футболом: "Росіяни залишили пропозицію Англії в тіні", - журяться британці.

Видання запевняє, що Абрамович та інші російські олігархи "можуть знайти у себе в кишенях ще більше рублів" для того, щоб чемпіонат світу в 2018 році пройшов у Росії, як і зимові Олімпійські ігри, які в 2014 році прийме Сочі. У боротьбі за Ігри-2014 росіяни використовували ту ж саму схему - підтримка уряду і приватних джерел фінансування.

Коментарі ()