Головне

Ярославський хоче позбавити Данілова депутатства

01.12.2009 11:34 476 0
Якщо Віталій Данілов переможе у виборах президента Прем'єр-ліги, він зобов'язаний скласти з себе депутатські повноваження.

Відповідна виписка з протоколу засідання Контрольно-дисциплінарного комітету Федерації футболу України (КДК ФФУ) була отримана ФК "Металіст", повідомляє прес-служба клубу.

Нагадаємо, раніше "Металіст" звернувся до ФФУ з проханням зобов'язати ОПФКУ "Прем'єр-Ліга" скасувати реєстрацію Віталія Данілова як кандидата на посаду президента об'єднання професійних футбольних клубів.

Свою вимогу ФК "Металіст" обґрунтував тим, що цей кандидат є народним депутатом і виконання ним функцій президента ОПФКУ "Прем'єр-Ліга" порушує закон "Про статус народного депутата".

"КДК ФФУ змушений констатувати, що справді обставини справи свідчать про неможливість суміщення посади президента ОПФКУ "Прем'єр-Ліга" зі статусом народного депутата", - йдеться у виписці з протоколу засідання КДК ФФУ.

У той же час комітет відмовив клубу "Металіст" в повному задоволенні заяви. Свою позицію члени КДК аргументували тим, що не можуть визначати замість Віталія Данілова ту частину його несумісного статусу, яку він повинен буде залишити в разі обрання його президентом ОПФКУ.

Відповідно, комітет не має повноважень приймати превентивні заходи щодо участі Віталія Данілова у виборах президента ПЛ, які відбудуться 1 грудня.

"КДК ФФУ може рекомендувати у разі обрання Данілова В.Б. на посаду президента ОПФКУ "Прем'єр-Ліга" беззаперечно дотримуватися вимог чинного законодавства щодо добровільного припинення ним свого статусу народного депутата в порядку, передбаченому законом України "Про статус народного депутата України", - зазначено в документі.

Як повідомляв "Чемпіон", сам Віталій Данілов не вважає футбол сумісництвом з депутатством.

Коментарі ()