Головне

Обмін від Суркіса: Луческу на Євро-2012 у Донецьку?

29.11.2009 22:30 651 0
Обмін від Суркіса: Луческу на Євро-2012 у Донецьку?

Цікаву заяву зробив президент Федерації футболу України Григорій Суркіс у п'ятницю під час прес-клубу, присвяченого підбиттю підсумків виступу збірної України у цьому році.

Коментуючи скандал з квитками напередодні матчу проти греків у Донецьку, Суркіс зазначив, що змінив би місце проведення поєдинку, якби знав, як себе буде поводити президент "Шахтаря" Рінат Ахметов. А потім додав, що УЄФА звернула увагу на цей інцидент і тепер, буцім, подумає чи віддавати Донецьку Євро-2012.

"Ахметов заявляв, що, якби він знав про цінову політику, то добряче подумав би, чи варто проводити матч плей-офф між Україною та Грецією на власному стадіоні. А якби я знав відразу, що власник "Донбас Арени" буде себе неадекватно поводити перед очима УЄФА, то я би також подумав: "А чи розуміє президент ФК "Шахтар", які висновки може зробити штаб-квартира УЄФА напередодні рішення щодо Євро-2012?" А я вам можу зараз сказати, що УЄФА звернула увагу на те, що сталося. І, можливо, буде вжито заходів щодо "Донбас Арени", - заявив Суркіс-старший.

Але навіщо тоді керівнику Федерації футболу України пропонувати на посаду нового головного тренера збірної саме людину Ахметова, тобто наставника донецького "Шахтаря"? Чи таким чином Суркіс хоче зробити бартер, згідно з яким Ахметов відпустить Луческу на нову роботу, а сам Суркіс поговорить з УЄФА і попросить, щоб Донецьку залишили Євро-2012? Наразі це невідомо. Але стане відомо на початку грудня, коли Виконком ФФУ розгляне кандидатуру Луческу, а УЄФА зробить висновок, скільком містам України дати Євро.

Також Григорій Суркіс вважає дії Ахметова чорним піаром щодо діяльності ФФУ. Адже той чудово знав про ціни на квитки задовго до матчу на "Донбас Арені", але звернувся з пропозицією викупити "тікети" лише за кілька днів до старту.

"Президент "Шахтаря" з самого початку продемонстрував небажання обговорювати цю тему. Якби він хотів вирішити це питання, то він би міг зателефонувати мені. Номер мій він чудово знає. А не спілкувався б через інтернет-ресурси. Таким чином, він не перевів би це питання з ділової точки зору в об'єкт популістських заяв. Це просто був чорний піар проти ФФУ.

До речі, якби Ахметов виступив проти цінової політики раніше, то часу знайти іншу арену у ФФУ вистачало. Комусь просто було вигідно створити цей скандал, це скандальне шоу. Ніякого б скандалу не було, якби керівні органи "Донбас Арени" вчасно подумали і сказали, що ціни їх не влаштовують.

Навіщо було Ахметову робити таку паузу? Адже він знав про квитки, бо ціну було оголошено 27 жовтня. Квитки надійшли у продаж лише 5 листопада. Можна було заявити про це до цієї дати. А на той час уже було продано 25 чи 26 тисяч квитків. І як тут можна робити заяви, буцім він готовий викупити за 1.5 млн доларів усі квитки", - сказав Суркіс.

Зі слів президента ФФУ, стадіон був би повністю заповнений, якби не заклики ФК "Шахтар".

"Я запевняю вас, що якби не заклики донецького "Шахтаря", то стадіон був би заповнений. Це було комусь вигідно. І мені шкода футболістів і тренерів, що вони стали заручниками такої ситуації", - запевнив Суркіс.

Також, за словами керівника ФФУ, вибір міста на поєдинок з Грецією залежав виключно від головного тренера збірної Олексія Михайличенка. Саме наставник "синьо-жовтих" прийняв рішення грати на "Донбас Арені", де, на його думку, був найкращий газон із запропонованих.

"Коли я прилетів 19 жовтня до Цюріха на жеребкування, то мені повідомили, що мер Донецька просить і гарантує гідну організацію матчу плей-офф. Визначення стадіону, на якому ми мали зіграти з греками, лежало на плечах головного тренера. Де б йому газон сподобався більше, там би і грали", - сказав він.

Коментарі ()