Головне

"Динамо" не взяло Казань ВІДЕО

24.11.2009 23:40 1476 0
"Динамо" не взяло Казань ВІДЕО

Битва на "Центральному" стадіоні Казані з чемпіоном Росії була не лише за три очки. Фактично, переможець матчу, який відбувався під акомпанемент сильного снігопаду, отримував непогані шанси на 1/16 Ліги чемпіонів.

Перед грою і "Динамо", і "Рубін" проводили вкрай важливі матчі у національних першостях. Казанці оформили друге поспіль чемпіонство домашньою нічиєю з "Зенітом", а кияни у чудовому стилі "розкатали" "Шахтар".

Однак у Казань підопічні Газзаєва прибули в ослабленому складі, без двох захисників - Хачеріді, який зламав палець і вибув на три тижні, та Леандро Алмейди, що перебрав попереджень. Окрім того, через несподівано-загадкову травму гомілкостопа не полетів "вічний запасник" Алієв.

У стартовому складі киян у захисті з'явилися Роман Єрьоменко в якості правого бека і Юссуф у центрі в парі з Бетао. На позиції опорних півзахисників зіграли Михалик та Вукоєвіч.

Однак, навіть у такому складі "Динамо" могло і мало вигравати. Матчі розпочався із супермоменту Ярмоленка, який тому створив Шевченко - обіграв і виклав наче на тарілочці. Молодший з Андрієв у п'яти метрах від практично порожніх воріт зумів поцілити кудись "в інше місце".

Після цього кияни "сіли" до свої воріт, витримуючи натиск команди Бердиєва. "Сіли", але тільки до пори до часу. Після першої небезпеки біля воріт Шовковського (більше через нерви нашого голкіпера), Шевченко знову організував можливість для Ярмоленка. І той знову запоров.

Власне, десь від 15 хвилини "Динамо" налагодило контроль м'яча, але створити ще щось небезпечне не спромоглося. "Рубін" відповідав пресингом по всьому полю і швидшими діями в атаці, за якими наш захист часто не встигав. Так, на 30 хвилині Єрьоменко у власному штрафному класним підкатом ліквідував небезпеку від проходу Домінгеса, але не зміг вибити м'яч і дав аргентинцю можливість пробити. Добре, що той влучив у ближній кут, який якраз закрив СаШо. Далі Разянцев прорвався лівим флангом і прострілив повз наші ворота - нікого не було замкнути.

Ближче до кінця тайму господарі захопили ініціативу і стали гостріше атакувати, змушуючи наших захисників добряче нервувати. "Динамо" останні 5 хвилин першої половини виглядало жахливо - часто захисники і хавбеки просто стояли, не знаючи куди діти м'яч.

За такої гри цілком логічно виглядало, коли на останній хвилині тайму Шовковський врятував "Динамо", а "Рубін" втратив найкращу можливість за весь матч. Центр захисту забув двох (!) гравців суперника в районі 11-метрової точки і дав Домінгесу красиво пробити у падінні через себе у кут воріт киян. Але наш голкіпер зумів дістати.

Перерва пішла на користь чемпіонам України. З'явилася швидкість, командний пресинг по всій площині поля, боротьба до останнього. Тільки, як і раніше, вже вкотре продовжував провалювати матч Ярмоленко.

Але тайм "відкоркував" не він. На 46 хвилині несподіваний удар Маграо у ближній кут змусив помилитися Рижикова, однак воротар накрив м'яч з другої спроби.

Наш герой матчу опинився сам на сам із воротарем казанців вже на 52 хвилині і не зміг того переграти. Ех, Ярмоленко. Солі на рану додав Шевченко, удар якого на добиванні звалився з ноги.

"Рубін" не лишився у боргу і провів небезпечну атаку, в якій нашим захисникам в останній момент вдалося вибити м'яч з-під ніг суперника. Команди суттєво збільшили швидкості та влаштували шоу відкритого футболу. На 59 СаШо ще раз виручив "Динамо", перервавши гостру подачу у центр штрафного з правого флангу. А ще за шість хвилин вже Маграо і Мілевський класичною "стіночокою" як по маслу пройшли захист господарів. Удар бразильця пішов у нижній кут, де вже був Рижиков.

"Динамо" збільшило натиск і "Рубін" практично почав "сипатися". На 67 Ярмоленко не влучив у ворота з 25 метрів, і він же за кілька хвилин пробив вище воріт після виграного "повітря". Далі Шевченко класно вийшов на ударну позицію, а от удар пішов прямо у воротаря. Мали ще по непоганому удару Шева та Мілевський, однак в обох випадках голкіпер господарів зумів впоратися зі слизьким та важким м'ячем.

Заради справедливості варто згадати і удар Домінгеса з 30 метрів, який спокійно накрив СаШо. Але це був виняток, адже до 85 хвилини "Рубін" не міг вийти зі своєї половини поля. Чого варті тільки 5 кутових поспіль з 80 по 85 хвилину!

Схоже, сили у динамівців скінчилися саме за 5 хвилин до завершення основного часу. Останні хвилини краще виглядав та атакував чемпіон Росії. На 87 вже Юссуф врятував "Динамо" вибивши м'яч подалі після навісу з правої бровки та удару головою у виконанні невтомного Домінгеса.

У доданий час міг виходити на побачення з Шовковським Бухаров, але впав у боротьбі з Маграо. Матч завершив класний удар Шевченка з-за меж штрафного - Рижиков у цей вечір не збирався пропускати.

"Рубін" - "Динамо" - 0:0

"Рубін": Рижиков, Салуквадзе, Шаронов (Кальошин, 54), Навас, Ансальді, Рязанцев, Нобоа, Сємак, Караденіз (Бистров, 76), Домінгес, Бухаров

"Динамо": Шовковський, Єрьоменко, Юсуф, Бетао, Маграо, Михалик, Вукоєвіч, Нінковіч (Гіоане, 87), Шевченко, Ярмоленко, Мілевський

Попередження: Шевченко (36), Домінгес (56), Нобоа (61)

45 хв. сейв Шовковського

Огляд матчу

Коментарі ()