Головне

"Волинь" встановила рекорд відвідуваності першої ліги

23.11.2009 14:03 492 0
Середня відвідуваність матчів першої ліги восени зросла на 18,1%.

Всього за поєдинками осінньої частини першості спостерігали більше 324 тис. глядачів, повідомляє Інформаційно-аналітичний центр ПФЛ.

Найкращу підтримку серед команд першої ліги мала луцька "Волинь". На домашніх матчах цієї команди нараховувалося в середньому майже 6 тис. глядачів. Рекорд відвідуваності в одному матчі "Волинь" розділила з кіровоградською "Зіркою" - по 6800 вболівальників.

Абсолютний рекорд присутності на матчах змагань ПФЛ цього сезону встановили вболівальники чернівецької "Буковини". За матчем 9-го туру з хмельницьким "Динамо" на трибунах стадіону "Буковина" спостерігали 8700 шанувальників футболу. В середньому домашні матчі чернівчан збирали більше 6 тис. вболівальників.

Саме палка підтримка вболівальників "Буковини" дозволила збільшити загальний показник відвідуваності у другій лізі (гр. "А") одразу на 74,7% у порівнянні з осінньою частиною минулого сезону.

Команди клубів ПФЛ залишаються дуже "молодими". Середній вік футболістів, внесених у заявкові списки команд першої ліги, складає 23,4 років, у другій лізі (гр. "А") цей показник дорівнює 21,9 років, у другій лізі (гр. "Б") - 22,5 років. Лідерами у своєрідній номінації "Наймолодша команда" є київське "Динамо-2" та донецький "Шахтар-3". Середній вік футболістів, заявлених за ці команди, - 18,5 років.

Коментарі ()