Головне

Димінський захопив Львівську держтелекомпанію? ОНОВЛЕНО

21.11.2009 18:08 563 0
Апаратну Львівської обласної ТРК захопили представники ТРК "Міст", яку пов'язують з власником львівських "Карпат" Петром Димінським.

Про це заявив Ярослав Климович, генеральний директор Львівської державної телекомпанії, повідомляє "Телекритика".

За інформацією видання, це пов'язано з бажанням Петра Димінського змусити Климовчиа підписати сітку мовлення, за якою телекомпанія "Міст" мовила б у прайм-тайм, в ті години, коли виходять програми Львівської телекомпанії. 

Обидві компанії мовлять на одному - 12-му - каналі. Там же випускає програми "Львів-ТБ". 

Тим часом на супутниковому телеканалі "УТ-Захід" мав вийти в ефір запис, на якому Ярослав Климович начебто домовляється з Петром Димінським. У сюжеті йдеться про суборенду прайму, при цьому озвучуються певні суми.

"20 листопада о 18.30 сталася надзвичайна ситуація - охоронці ТРК "Міст" увірвалися у центральну апаратну, де ми працюємо спільно, і заявили, що з 19.00 вони не дадуть вийти в ефір Львівській телерадіокомпанії. Нападники закрили в апаратній трьох наших працівників - випускового редактора і двох інженерів", - розповідає Климович.

"Дізнавшись про це, я повернувся до телерадіокомпанії. Коли наша охорона попросила нападників вийти з приміщення, вони створили штовханину. На місце прибули представники правоохоронних органів, які зараз розбираються в цій ситуації", - додав він.

За словами Климовича, ним були викликані інженери, щоб протягом ночі перекомутувати ефірну апаратну і перейти працювати в аналоговому режимі у старій апаратній. "Проте інша сторона конфлікту не дає нам доступу до кабелів. Представники правоохоронних органів безпорадні", - каже представник державної телекомпанії.

На думку Климовича, причиною конфлікту є, умови, які виставив Петро Димінський: "щоб я віддав студію з усією технікою для їхньої роботи, а також віддав ефірний час - весь прайм-тайм, де працює Львівська телерадіокомпанія, телерадіокомпанії "Міст".

"Я вважаю ці умови незаконними, і сказав, що не підпишу їх. Папери мені принесли у четвер - у п'ятницю вони зробили цю провокацію", - наголосив Климович.

Він також додав, що працівників львівської ТРК вже звільнено. Це було зроблено після попередження представників СБУ про кримінальну відповідальність. Утримання тривало хвилин 30.

Климович також повідомив, що мовлення компанії не припинялося.

Як повідомив Климович, Димінський розпочав інформаційний тиск на компанію.

"Виявляється, пан Димінський поставив у себе в кабінеті камеру. Він записав переговори, які велися щодо формування спільної сітки мовлення. А далі змонтував фрагменти цих переговорів з іншими фрагментами. Це спроба нас залякати. Я чітко сказав: попри будь-який компромат я не буду підписувати будь-яких речей, які шкодять інтересам телерадіокомпанії", - сказав він.

Також 20 листопада близько 22.00 з невідомих причин на 12-му каналі була припинена трансляція виступу почесного президента ФК "Карпати" Петра Димінського, який відбувався в рамках ефірного часу ТРК "УТ-Захід", повідомляє інтернет-видання "Вголос".

За словами Ігоря Дедишина, представника інтересів Димінського, Ярослав Климович в присутності правоохоронних органів визнав, що саме з його вказівки був зірваний ефір "УТ Захід".

"Відповідно до ліцензії, ми маємо ввечері ефірний час на 12-му каналі з 21.00 до 24.00. Вважаємо це грубим порушенням наших прав. Ми збираємося звернутися до Держкомтелерадіо з проханням скерувати до Львова комісію, яка б перевірили факти зловживань в діях генерального директора ЛОДТРК Ярослава Климовича. Хочу також наголосити, що виступ Петра Димінського, попри відключення 12-го каналу, був повністю показаний всіма операторами кабельного телебачення. адже передачі "УТ-Захід" транслюються через супутник", - додав Дедишин.

Як стало відомо, згодом Львівська обласна державна телерадіокомпанія та телерадіокомпанія "Міст ТБ" уклали мирову угоду. Це підтвердили виконавчий директор ТРК "Міст" Андрій Кісера і генеральний директор ЛОДТРК Ярослав Климович.

Але й тут думки розходяться.  

За інформацією Кісери, протягом наступних 5 днів "Міст" надаватиме ЛОДТРК можливість безперешкодно виходити в ефір зі своєї центральної апаратної. За цей час працівники ЛОДТРК мають забезпечити для себе можливість виходити в ефір без участі обладнання компанії Димінського.

У той же час Климович заявляє про сім днів.

Також, як стало відомо, у ніч з 20 на 21 листопада до врегулювання конфлікту долучився голова Львівської обласної держадміністрації Микола Кміть.

Коментарі ()