Головне

Суркіс поділить з Коломойським "1+1"

18.11.2009 11:54 613 0
Президент ФК "Динамо" Ігор Суркіс стане партнером співвласника Приватбанку Ігоря Коломойського у володінні 49%-ою часткою у групі телеканалів "Студія "1+1".

Про це повідомили агентству "Інтерфакс-Україна" у медіахолдингу Central European Media Enterprises Ltd. (CME), що контролює групу.

"Нашим партнером є Коломойський, і він буде власником контрольного пакета акцій компанії, що буде мати 49% у групі "Студія "1+1". У компанії також будуть міноритарні акціонери, і один з них - Суркіс", - сказала віце-президент з корпоративних комунікацій компанії Романа Томасова, відзначивши, що CME не будує партнерських відносин безпосередньо із Суркісом.

Як повідомлялося, минулого тижня Антимонопольний комітет України видав дозвіл компанії Alstrom Busines Corp. (Британські Віргінські о-ви), контрольованій Коломойським, на одержання контролю над ЗАТ "Телекомпанія "ТЕТ" і ТОВ "Телекомпанія "Тет-продакшн".

Крім того, Суркіс, який формально в даний час володіє 24,99% акцій ЗАТ "Телекомпанія "ТЕТ", одержав дозвіл на одержання частки в Alstrom Busines Corp. у розмірі більше 25%.

Astrom Busines Corp. є суб'єктом угоди між Коломойським і CME.

Відповідно до домовленості, досягнутої на початку липня 2009 року, холдинг передасть Alstrom Busines Corp. 49%-у частку в кіпрській структурі CME Cyprus, що володіє телеканалами "Студія "1+1" і "Кіно" в обмін на $100 млн готівкою і 100% "ТЕТ", який буде інтегровано у групу "1+1". Трансакція повинна бути завершена до кінця 2009 року.

Крім того, в угоді Коломойський, що володіє в даний час близько 4% CME, обумовив опціон з викупу 51% частки СМЕ Cyprus за $300 мільйонів готівки.

На початок 2009 року, крім Суркіса, акціонерами ЗАТ "Телекомпанія "ТЕТ" були Поліна Ковалик (25,002% акцій), ТОВ "Інвестпроект" - 19,9992%, Suniflon Holding Limited - 10,0.

Українська Правда

Коментарі ()