Головне

Помер найстаріший екс-капітан київського "Динамо"

06.11.2009 20:06 399 0
У п'ятницю, 6 листопада, на 86-му році життя зупинилось серце ветерана українського футболу, учасника Великої Вітчизняної війни, чудового спортивного фахівця та Людини з великої літери Олександра Щанова.

З іменем Олександра Івановича пов'язані перші післявоєнні успіхи київського футболу. Протягом кількох років Щанов був незмінним капітаном дублюючого складу «Динамо», з яким у сезоні-1949 виборов дебютне союзне «золото». Причетний цей футболіст і до історичного сходження основної динамівської команди на срібну вершину чемпіонату СРСР у 1952 році.

По закінченні кар'єри гравця Олександр Іванович обіймав посаду начальника київського «Динамо», тренував столичні ФШМ, «Арсенал», «Темп», чернігівську «Десну», харківський «Авангард», івано-франківський «Спартак», з яким у 1955-му виграв чемпіонат УРСР серед колективів фізкультури і здобув путівку до класу «Б». До виходу на пенсію працював у Федерації футболу України.

Майже все своє життя Олександр Щанов присвятив улюбленій справі. За вагомий особистий внесок у розвиток та популяризацію вітчизняного футболу його було відзначено державною нагородою - орденом «За заслуги» III ступеню. Шанувальники гри навіки збережуть у душі образ цієї мудрої, приязної та справедливої Людини.

Федерація футболу України та спортивна громадськість країни щиро співчувають рідним та близьким Олександра Івановича у зв'язку з непоправною втратою.

ffu.org.ua

Коментарі ()