Головне

Данілов: Рішення ФФУ про перенесення 13 туру - незаконне

04.11.2009 11:37 548 0

Президент української Прем`єр-ліги Віталій Данилов вважає незаконним рішення Виконкому ФФУ щодо переносу матчів 13 туру чемпіонату України на весну.

"Згідно з нормами ФІФА щодо статусу та трансферу гравців, клуби мають відпустити футболістів до національної збірної за 96 годин до початку матчу збірної (додаток 1, п.4.б).

Компромісний варіант, який пропонувала Прем'єр-ліга забезпечував термін у 120 годин. ФФУ наголошує на прибутті гравців до національної збірної за 168 годин, керуючись суб'єктивним баченням "блага вітчизняного футболу" - це не тільки хибне заняття, але й незаконне", - цитує Данілова офіційний сайт УПЛ.

Також Данілов зауважив, що перенесення 13 туру на весну, навпаки, може зашкодити національній збірній.

"За нашою думкою, в інтересах українського футболу - успішний виступ як збірної України в кваліфіційних матчах Чемпіонату світу, так і "Динамо" в Лізі Чемпіонів УЄФА та "Шахтаря" - в Лізі Європи УЄФА.

Перенесення 13-го туру Епіцентр Чемпіонату України ще більше ускладнить і без того важкий календар весняної частини чемпіонату для представників України в єврокубках, та може негативно вплинути на їх шанси на успіх.

Ми вважаємо неприпустимим за рахунок інтересів однієї сторони не враховувати інтереси іншої, та ще й апелювати до "блага вітчизняного футболу", створюючи негативну думку серед громадськості щодо мотивів дій Прем`єр-ліги."

Коментарі ()