Головне

Газзаєв: У "Динамо" забагато легіонерів

26.10.2009 20:06 665 0
Газзаєв: У "Динамо" забагато легіонерів
Про суддівство

Вилучення було стовідсотковим, а що стосується пенальті, то суддя був поруч, і він прийняв таке рішення. Міг не призначити пенальті, міг призначити - це вже вирішував він.

Напевно, потрібно було зламати Нінковічу ногу, щоб вилучити гравця. Хіба це правильний підхід? Природно, це була дуже жорстка, я б сказав, жорстока гра. Він дивом залишився неушкодженим, хоча в нього синці, дуже сильний удар, нога вся посиніла - він отримав дуже болючий удар. Тому я вважаю, що було абсолютно справедливе рішення.

Не думаю, що істерія після матчу з "Дніпром" вплине на психологічний стан хлопців. Це було б неправильно, все це емоції. Якщо реально подивитися на речі і на саму гру, то при великому бажанні і очікуваннях, сталося навпаки, я маю на увазі з точки зору результату. Тому така істерика.

На прес-конференції після матчу мені було неприємно.

Про матч з "Шахтарем"

Я вірю в своїх гравців, а вони люди досить амбіційні, майстерні, і у нас до них велика довіра. Як складеться гра, важко сказати, але думаю, що вона буде дуже цікавою. Зустрічаються два безумовних лідера українського футболу, тому гра привертає увагу, і кожна команда буде відповідно готуватися. З урахуванням не тільки кубкового матчу, але, перш за все, престижу.

Природно, такі матчі викликають підвищений інтерес, вони відрізняються дуже високою напругою, дуже високим настроєм.

Про терміни відновлення Нінковіча та травми

Складно сказати, подивимося, як він буде відновлюватися.

Шовковський не відновився, а вчора одержав повторне пошкодження. Стан Мілевського значно кращий. Я сподіваюся, що він зможе зіграти з "Шахтарем", але також важливо, щоб він у повній готовності підійшов до відповідального матчу з "Інтером".

Про Алієва

З кожним днем його стан покращується. Дубль дуже добре грає, а в останньому матчі - ще й досить результативно. Вони відновлюють свою форму, але у нас досить багато хороших гравців, які на сьогодні не потрапляють до складу, не потрапляють до протоколу матчу, але десь мають отримувати ігрову практику. Дублюючий склад - дуже гарна можливість для них підтримувати свою форму .

У всіх є шанс. У нас 28 гравців. Два травмовані, от і рахуйте: 26 гравців, 24 з них - польових. Треба вирішувати, хто буде грати, плюс давати результат, плюс стабілізувати склад, адже цим складом ми зіграли тільки 10-11 ігор чемпіонату. На жаль, у нас не було можливості стабілізувати склад ще на початку чемпіонату, бо було багато нових гравців, багато травмованих, цілий лазарет.

Про Кравця

Це талановитий гравець, але, на жаль, важка травма не дозволила йому нормально підготуватися до сезону. Зараз він з кожним днем покращує свій стан, і я думаю, в найближчих іграх він буде грати. Я задоволений його реабілітацією і його прогресом.

Про Михалика

Для нього позиція опорника оптимальна. Михалик у нас футболіст дуже різнобічний і універсальний. Може грати і центрального захисника і крайнього півзахисника, яким він починав ще в юнаків. Це дуже важливо, але сьогодні він мене абсолютно влаштовує на своїй нинішній позиції. Особливо показовим був матч в Італії, в якому він продемонстрував всі свої найкращі якості.

Про пріоритети

Пріоритетів немає, адже перед таким амбітним клубом як "Динамо" Київ, з такими традиціями, стоять завжди тільки високі завдання. Кубок, плей-офф Ліги чемпіонів, золоті медалі - це цілі, які навіть не обговорюються.

Про Росію та Україну

Треба бути об'єктивним - в Росії є сильніші команди. Але це нормальне явище, середній рівень там досить високий. У Росії за чемпіонство борються 5-6 клубів, в Україні окремо стоять дві команди.

Це два провідних клуби, які приносять багато очок у коефіцієнт УЄФА. А є багато команд, які ставлять завдання потрапити в Лігу Європи, але будь-який вихід їх туди обертається мінусом очок для країни. Якщо команди вилітають у першому турі, це не зовсім добре.

Про легіонерів

Якщо хочеш, щоб команда грала на високому рівні, легіонери мають бути, причому теж досить високого рівня. Але пріоритет, звичайно, треба віддавати українським гравцям, місцевим вихованцям. Напевно, це найправильніший шлях.

Будь-який тренер повинен, перш за все, залучати вихованців місцевого футболу і тільки потім доукомплектовувати команду легіонерами. Нам доводиться грати з міні-збірними, міжконтинентальними і національними, і дуже складно витримувати таку конкуренцію. Взяти хоча б ті клуби, з якими ми граємо в Лізі чемпіонів - "Інтер" і "Барселону". Для того, щоб на рівних іграх з ними, обов'язково потрібні легіонери, але у жодному разі не в такій кількості, в якій вони є сьогодні. Зараз у нас є дуже багато молодих талановитих гравців, і ми їх обов'язково будемо підтягувати і давати їм шанс рости. Вже сьогодні великий плюс, що заявили про себе такі гравці як Хачеріді і Ярмоленко, плюс Гармаш, дуже хороший молодий футболіст зростає, є й інші, і це дуже важливо.

Про молодь

І Петров підходить, і Коркішко. Це молоді гравці, ми перевели їх з другої команди в дублюючий склад, а взимку вони будуть готуватися з нами і претендувати на місце в основному складі. Вони молоді, талановиті, але їм ще багато чого потрібно доводити.

Про підсилення

Придбання будуть. Але це не буде масштабна закупівля. Одну-дві позиції ми зміцнимо.

Про перенесення 13 туру чемпіонату України на весну через матчі збірної

Це позитивний крок. Від стикових матчів залежить доля національної збірної.. Якщо не потрапить - це буде мінус українському футболу. Тому ми маємо зробити все можливе, щоб гравці якнайкраще підготувалися до цих двох відбіркових матчів. Я тільки за перенесення. Якщо мені пам'ять не зраджує, те ж саме зробили у Франції.

Коментарі ()