Головне

Прем'єр-ліга створить незалежний інститут суддівства

26.10.2009 19:18 265 0
Прем'єр-ліга створить незалежний інститут суддівства матчів чемпіонату України.

Рішення про це 24 жовтня прийняли загальні збори учасників прем'єр-ліги.

Ця організація має бути створена з метою надання українському арбітражу можливостей для самостійного розвитку та гарантування неупередженої роботи суддів.

"Ситуація довкола арбітражу, зокрема матчу "Дніпро" - "Динамо", вкотре демонструє низький рівень довіри до арбітрів. Про це свідчить реакція гравців і вболівальників", - заявив президент ліги Віталій Данілов.

"Без сумніву, судді можуть помилятися, як і всі люди. Але це далеко не перший та, ймовірно, не останній випадок, коли навіть офіційні особи не впевнені у ненавмисності помилок. Тому ми працюємо над створенням інституту незалежного суддівства. Ця ідея вже давно реалізована нашими англійськими колегами. Вона зробить неможливим зовнішній вплив на результат матчу та зніме будь-які протиріччя", - додав він.

Як повідомляє прес-служба ліги, нині над питанням створення незалежного інституту суддівства працюють досвідчені фахівці з числа колишніх арбітрів, спеціалістів та функціонерів футбольної галузі.

Віталій Данілов вважає, що проект резолюції про створення незалежного інституту суддівства може бути винесений на розгляд вже наступних загальних зборів учасників ПЛ, які відбудуться 1 грудня.

Коментарі ()