Головне

Жіноче Євро-2010 (WU-17). Українки вирушили до Молдови

19.10.2009 19:42 308 0
У понеділок, 19 жовтня, дівоча збірна України вирушає до Молдови, де за два дні стартуватиме у кваліфікації Євро-2010 (WU-17). Окрім господарок відбірного турніру, суперницями підопічних Миколи Лисенка будуть голландки та казахстанки.

Континентальна першість для дівчат цього віку проводиться втретє. У двох попередніх розіграшах тріумфували німкені. У 2007-му "синьо-жовті" не подолали стартовий етап відбору, проте вже за рік спромоглися дістатися еліт-раунду. Цікаво, що поточну єврокампанію, як і минулу, українки розпочинають у Молдові. Два з трьох своїх матчів вони проведуть в Орхеї, що за 46 кілометрів від Кишинева, а поєдинок проти господарок буде зіграно у столиці.

На жаль, під час турніру наші тренери не зможуть розраховувати на травмованого захисника чернігівської "Легенди" Людмилу Шматко та нападника одеської "Чорноморочки" Світлану Базан, яка залишається вдома через хворобу. Водночас разом з партнерками до Молдови вирушає лідер української збірної Оксана Яковишин: відповідної домовленості Микола Лисенко досяг з Анатолієм Куцевим - керманичем національної команди, яка проводить офіційний поєдинок найближчої неділі, і до якої вже залучалася юна виконавиця.

"Протягом шестиденного підготовчого збору в Чернігові ми провели три спаринги, в тому числі - з чемпіоном країни "Легендою", від якою зазнали мінімальної поразки (1:2), - розповідає Лисенко. - Відчувається, звісно, що у фізичному плані не всі дівчата готові однаково, проте із психологічною складовою - все гаразд. Нас очікує складний іспит, і напевно доля путівок до наступного раунду вирішуватиметься в очному протистоянні з фаворитами 6-ї групи - голландками. Команда налаштована по-бойовому, і, вважаю, вона здатна вирішити поставлене перед нею турнірне завдання".

Загалом за головний трофей посперечаються 40 збірних, які поділені на десять квартетів. До весняного раунду проб'ються переможці груп і шість власників других місць. На наступній стадії 16 колективів буде розбито на чотири групи. До фінального турніру, що традиційно  пройде на швейцарському стадіоні "Коловре", неподалік від штаб-квартири УЄФА, потрапить лише четвірка найкращих.

Кваліфікація Євро-2010 (WU-17). Група 6 (Молдова)

21 жовтня. Україна - Казахстан, Нідерланди - Молдова.

23 жовтня. Молдова - Україна, Казахстан - Нідерланди.

26 жовтня. Україна - Нідерланди, Молдова - Казахстан.

Склад збірної України:

Воротарі: Валерія Гаєвська ("Родина" Костопіль), Карина Говорунова ("Дончанка-ЦОПР" Донецьк);

захисники: Юлія Братчик ("Житлобуд-2" Харків), Світлана Буднік, Яна Голиш (обидві - "Родина"), Дарина Кравець ( "Легенда" Чернігів), Руслана Пономаренко (СДЮШОР "Спартак" Чернігів), Олена Тельна ("Дончанка"), Наталія Чабанюк (ДЮСШ-3 Івано-Франківськ);

півзахисники: Ганна Давиденко, Інна Томілко, Таміла Хіміч (усі - СДЮШОР "Спартак"), Ольга Овдійчук, Маргарита Фурманова (обидві - "Родина"), Любов Шматко ("Легенда");

нападники: Дарина Воронцова (ДЮСШ-9 Одеса), Дарина Дарицька (КСДЮШОР Київ), Оксана Яковишин ("Легенда").

ФФУ

Коментарі ()