Головне

"Шахтар" - "Карпати". Чи варто Луческу нарікати на суддівство?

18.10.2009 18:16 1316 0
"Шахтар" - "Карпати". Чи варто Луческу нарікати на суддівство?
Протягом матчу, навіть за рахунку 2:0 у голові крутилася назва "Карпати" дали бій у Донецьку". "Карпати" і справді дали бій, але суддя категорії ФІФА Ігор Іщенко цього дня був не на їх стороні.

Три пенальті в одному матчі прем'єр-ліги у ворота однієї команди вболівальники давно не бачили. І ніколи не бачили на "Донбас Арені". Тільки одне з трьох рішень Іщенка не може викликати сумнівів - другий пенальті, коли м'яч влучив у руку Кузнецову (і чому там "гірчичник" отримав Тубіч?). Судити падіння Агахови на 4 хвилині не візьмуся - треба ретельно вивчити повтори, а от Жадсон на 76 хвилині зіграв явно у стилі Кріштіано Роналду або Артема Мілевського. Тобто просто "намалював" порушення. Примітно, що одразу після призначення третього пенальті камери показали Любоша Міхела, який зараз є штатним працівником клубу Ріната Ахметова. Обличчя славетного екс-рефері було кам'яним.

Інші нарікання на суддівство у цьому матчі навряд чи може виникнути. Але навіть цього епізоду у роботі найкращого, на думку фахівців, рефері України достатньо, щоб запитати у Мірчі Луческу: невже зажди арбітри помиляються лише у бік суперників "Шахтаря"?

Сама ж гра не відповідала рахунку на табло. "Карпати", які у цьому сезоні непогано стартували і дали спеціалістам можливість внести їх у потенційні претенденти на місце у Лізі Європи, після двох пенальті явно не збиралися здаватися, і активно йшли вперед. "Шахтар" прокинувся тільки наприкінці першого тайму і зміг зусиллями Срни, Гладкого і Фернандіньо організувати пару напів-моментів. До цього часу "Карпати" хоч і грали явно активніше, не змогли створити жодної стовідсоткової нагоди.

Другий тайм розпочався з атак гостей, і вже на 3 хвилині Кожанов міг забивати, однак не влучив у з гострого кута. Плюс пару разів з дальніх дистанцій прикладався до м'яча Ткачук. За пару хвилин господарі вирівняли гру та змогли ще раз забити. Затяжна атака "Карпат" із небезпечний ударом Федецького зі штрафного завершилася контрвипадом "гірників" і голом Фернандіньо.

Після трьох "банок" "Шахтар" одразу "сів" на свою половину поля і став грати на контратаках. "Карпати" ж продовжували атакувати великими силами, інколи не випускаючи господарів з їх половини поля по дві-три хвилини. І добилися свого.

Після серії замін досить несподівано відзначився гравець молодіжної збірної України Олег Голодюк. Хавбек "Карпат" чудовим ударом зі штрафного з 28 метрів у дев'ятку не залишив жодного шансу П'ятову. Гості, окрилені своїм успіхом буквально полетіли вперед, а донеччани пробували збивати темп гри суперників та використовувати гострі контратаки. Наприкінці гри їм це вдалося - Адріано втік від захисників і пробив під Тлумаком.

До слова, чудову можливість забити на 79 не використав Зеньов, який отримав м'яч після скидки Батісти і не перед собою мав жодних перешкод.

Коментарі ()