Головне

Українці судитимуть матчі жіночого ЧС та чемпіонату Румунії

12.10.2009 15:14 293 0
УЄФА призначив українських рефері обслуговувати міжнародні поєдинки.

Про те, що дві жіночі та чоловіча бригади суддів їдуть обслуговувати європейський футбол, Комітет арбітрів ФФУ та Асоціація футбольних арбітрів України дізнались з офіційного повідомлення Європейського футбольного союзу, передає інформаційний центр "Україна-2012".

28 жовтня наші жінки-рефері будуть обслуговувати матчі в рамках відбору до чемпіонату світу 2011 року. Катерина Монзуль разом із асистентами Наталією Рачинською та Мариною Сенікобиленко будуть судити матч в Ізраїлі, де місцева національна жіноча збірна протистоятиме Швейцарії. Інша бригада на чолі з Наталкою Алексахіною і помічницями Яною Сащиною та Інною Дідич розсудять Вірменію та Словенію.

Чоловікам дістався клубний матч. Олег Орєхов і лінійні Олександр Войтюк та Олег Плужніков поїдуть до Румунії. Там 31 жовтня вони судитимуть матч місцевого чемпіонату між чемпіоном "Унірею" та "Університатею" з Крайови.

Залучення наших суддів до роботи на європейському рівні є дуже важливим аспектом у підготовці до турніру Євро-2012. До чемпіонату Європи Україні потрібно сформувати суддівську базу із найкращих знавців правил. Для здобуття європейської кваліфікації нашим рефері необхідний міжнародний досвід суддівства вже сьогодні. Те, що УЄФА все частіше запрошує вітчизняних суддів, є ознакою довіри до роботи наших футбольних спеціалістів. Можливо на Євро-2012 українські арбітри судитимуть матчі між найсильнішими збірними "Старого континенту".

Коментарі ()