Головне

Прем'єр-лігу взяли в Європу

09.10.2009 19:20 323 0
Рада директорів Асоціації європейських професіональних футбольних ліг (ЄПФЛ) ухвалила вступ української прем'єр-ліги до своїх лав.

Заявка УПЛ була погоджена на засіданні Ради директорів Асоціації, яке днями мало місце у Лондоні. До остаточного приєднання залишається формальний крок - затвердження членства на Генеральній Асамблеї ЄПФЛ, що відбудеться 29-30 жовтня у місті Флоренція (Італія).

"Вступ до ЄПФЛ буде великим кроком уперед в нашій діяльності. Перебування у лавах цієї організації дозволить прем'єр-лізі системно вивчати досвід провідних європейських професіональних ліг, поринути у роботу зсередини", - зазначив президент прем'єр-ліги Віталій Данілов.

Данілов планує здійснити робочий візит до Лондона для вивчення роботи англійської прем'єр-ліги. "Там у мене відбудуться зустрічі із головою АПЛ та ЄПФЛ Девідом Річардсом, маркетинговим директором ліги Річардом Мастерсом та медіа-директором Філом Лайнсом".

Інші керівники української ПЛ цієї осені ознайомляться з роботою колег з Росії та Польщі. "Для нас це хороший досвід та інвестиція в розвиток українського футболу", - вважає Данілов.

ЄПФЛ створена у 2005 році і працює над налагодженням співпраці та встановленням дружніх стосунків між провідними профі-лігами Європи, серед яких англійська, іспанська, італійська, німецька, французька тощо.

Коментарі ()