Головне

Прем'єр-ліга. 8 тур. "Шахтар" відкрив сезон на Донбас Арені розгромом "Оболоні"

27.09.2009 19:02 537 0
Прем'єр-ліга. 8 тур. "Шахтар" відкрив сезон на Донбас Арені розгромом "Оболоні"

"Шахтар" феєрично відкрив новий стадіон та порадував донецьких вболівальників. Звісно, для "гірників" було б краще, якби на цей тур у них була запланована гра із "Динамо", що, однак, не применшує красу перемоги над "пивоварами".

Кожному вболівальнику хотілося б, щоб "оболонці" хоч трохи могли протистояти машині із Донбасу, але кияни грали без свого лідера Миколи Морозюка. Для команди Максимова це втрата рівноцінна втраті Срни, Фернандіньо та Жадсона у команді Луческу водночас. Тому гра вийшла "бразильська" не тільки через громадянство більшості авторів м'ячів, але і тому, що "Шахтар" забив скільки хотів, а кияни - скільки змогли.

Лише двічі за матч гості могли скоротити рахунок. Перший раз на 57 хвилині єдиний нападник у складі команди зі спального району Києва Олександр Іващенко вистрибнув на побачення із П'ятовим, який в останню мить зміг вибити м'яч з-під ніг суперника. А вдруге, уже за рахунку 0:3, той же Іващенко виграв боротьбу в Іщенка та пробив - знову П'ятов врятував. Мали кияни і ще пару ударів у площину у першому таймі, але назвати їх небезпечними чомусь язик не повертається.

Другим гравцем, якого необхідно виділити у складі "пивоварів", є голкіпер Денис Бойко. Без його почасти неймовірних сейвів дістали би підопічні Максимова банок ще мінімум п'ять-шість...

А донеччани грали, як хотіли. Лише раз, і то хвилин на сім-вісім вони дозволили "Оболоні" більше контролювати м'яч - після першого голу. Але невдовзі отямилися і забили. Описати усі моменти "гірників" просто неможливо. Першу скрипку усього "креативу" звісно виконували бразильські легіонери Фернандіньо, Жадсон, Ілсіньо та Вілліан, а також хорват Срна, через що Олександр Гладкий часто лишався у затінку.

Здається, надійно "засів" в основі Ярослав Ракицький, який відіграв не надто важкий для захисту донеччан матч бездоганно та навіть періодично підключався до атак. Варто наголосити й на бажанні Олексія Полянського та Віталія Віценця, які вийшовши на заміни, суттєво додали напруги біля воріт Дениса Бойка та своєю активністю однозначно допомогли у ще двох забитих м'ячах "гірників". Особливо вирізнявся 19-річний Віценець, який мав дві непогані нагоди, щоб записати гол на свій рахунок.

А "Оболоні" та її власникам варто подумати хоча б про те, як викупити у київського "Динамо" своїх лідерів Миколу Морозюка та Дениса Бойка, інакше треба буде знову розповідати журналістам, як "Оболонь" не пускають у вищу лігу.

Коментарі ()