Головне

Комітет арібтрів ФФУ виправдав роботу Шандора на матчі "Металіст" - "Динамо"

24.09.2009 11:49 575 0

Комітет арбітрів ФФУ розглянув роботу суддівської бригади на чолі з Андрієм Шандором у матчі Кубка України "Металіст" - "Динамо".

Нагадаємо, що в тій грі були два спірні епізоди з непризначенням пенальті у ворота столичного клубу.

Рішення комітету арбітрів по цих епізодах наступне:

"Стосовно  епізоду, що стався на 52 хвилині матчу, де арбітр та асистент арбітра зафіксували порушення правил гри (гра рукою) але мали великі труднощі з визначенням місця порушення в дуже динамічному епізоді.

Згідно методичних рекомендацій щодо місця розташування на футбольному полі,  арбітри дотримувались рекомендованих позицій,  в момент дотику  м'ячу руками тулуб захисника був за межами штрафної площі а відставлена рука була в межах штрафної.  Після багаторазових переглядів  визначити саме місце порушення було можливим тільки після перегляду запису з однієї відеокамери, яка була розташована за воротами.

В складних ігрових ситуаціях коли є великий сумнів щодо порушень або визначення місця порушення, це перш за все стосується епізодів з призначенням (непризначенням) одинадцятиметрових ударів арбітри керуються таким поняттям, як "дух" гри і приймають менш відповідальне рішення (тому що є сумнів) при експертній оцінці подібних епізодів існує таке визначення, як телевізійний момент, що саме і відбулося у цій ситуації.

Рішення щодо епізоду матчу на 62 хвилині, приймалося арбітром коли він знаходився в оптимальній позиції і дуже добре контролював цю ситуацію та миттєво відреагував на падіння футболіста Валяєва чітко визначивши прояви симуляції, що і підтвердив відеозапис матчу", - інформує сайт Комітету арбітрів ФФУ.

Коментарі ()