Головне

Прем'єр-ліга погрожує "Металісту" і "Дніпру" позбавленням очок

18.09.2009 17:40 714 0
Наступними видами санкцій, які будуть застосовуватися Прем'єр-лігою до клубів-порушників, стане позбавлення турнірних очок.

За підсумками робочого зборів власників футбольних клубів Прем'єр-ліги було вирішено звернутися до Федерації футболу України із заявою, в якій буде викладена позиція більшості клубів ПЛ.

17 вересня в адресу президента ФФУ Григорія Суркіса президент Прем'єр-ліги Віталій Данилов написав листа, в якому висловив незадоволення діями окремих клубів і структур ФФУ.

На думку ліги, "Динамо", "Дніпро", "Металіст", "Арсенал", "Кривбас" відверто ігнорують діяльність Прем'єр-ліги: не беруть участь у зборах, нарадах, всіма доступними методами, включаючи судові позови, відверто чорний піар, брехню і провокації, намагаються розбалансувати ситуацію, дискредитувати Прем'єр-лігу, її президента та інших працівників. Ними не виконуються рішення дирекції та дисциплінарного органу Прем'єр-ліги, свідомо нехтуються прямі статутні та регламентні норми.

За винятком "Динамо", ці клуби умисно не сплатили першу частину заявочного внеску - по 381 тисячі гривень кожен, незважаючи навіть на попередження, які виносяться Дисциплінарним комітетом Прем'єр-ліги.

"Вам добре відомо, що левова частка цих коштів йде на оплату послуг арбітрів, делегатів та інспекторів, тому необхідно розуміти, що наступними видами санкцій, які будуть застосовуватися на ДК ПЛ до клубів-порушників, стане позбавлення турнірних очок.

Крім того, на домашніх аренах цих клубів не піднято прапор Прем'єр-ліги, на футболках відсутня офіційна емблема чемпіонату. Це загальноприйняті в усьому світі норми, і нехтування ними не прикрашають наш футбол".

Данілов також вказує, що окремі підрозділи Федерації фактично підтримують деструктивну позицію перерахованих вище клубів.

"Останні рішення Апеляційного підконтрольних ФФУ, Контрольно-дисциплінарного комітетів, Експертної комісії, Комітету зі статусу і трансферів футболістів свідчать про волюнтаристському підходу та певної зацікавленості, спрямованої аж ніяк не на захист одного з найбільш впливових та чисельних колективних членів Федерації футболу України. Зокрема, КДК ФФУ останнім часом приймає до свого провадження скарги окремих клубів на рішення ДК ПЛ з грубим порушення вимог Дисциплінарних правил ФФУ щодо термінів подання заяв, їх оформлення і таке інше ", - говориться в листі.

"Що ж до Комітету з питань статусу і трансферів футболістів, то він взагалі не мав достатніх повноважень (як і нормативно-правових підстав) для прийняття рішення щодо заявки В. Федорчука за ФК" Арсенал "(Київ). По-перше, проведення заявки клубів і футболістів на участь у чемпіонаті та першості відноситься до виключної компетенції ПЛ, а, по-друге, ФК "Арсенал" має заборгованість перед Прем'єр-лігою і згідно з Регламентом змагань, затвердженому Виконавчим комітетом ФФУ і Загальним зборам учасників ПЛ, не допускається до заявки. Крім того, ФК "Арсенал", надавши ПЛ гарантійний лист щодо погашення заборгованості у термін до 04.09.2009 р., свої зобов'язання за станом на сьогоднішній день не виконав ", - додав президент Прем'єр-ліги.

"Ознайомившись з цими обставинами власники клубів висловили підозри в заангажованості та недостатню кваліфікацію членів зазначених Комітетів, які такими діями створюють грунт для конфліктів всередині Прем'єр-ліги, а також кидають тінь на репутацію підконтрольної Вам організації, підриваючи її авторитет. Вкладаючи в футбол особисті багатомільйонні кошти власники клубів вищого ешелону не можуть допустити знущання над своїми правами ", - наголошує в документі.

Нагадаємо, 4 вересня Апеляційний комітет Федерації футболу України відхилив апеляцію Прем'єр-ліги і підтвердив той факт, що Данілов нелегітимно обраний президентом ПЛ.

niknews.mk.ua

Коментарі ()